Britský týdeník přináší důkaz, jak hluboko klesla česká politika

20.06.2013 15:36

Případu kolem Petra Nečase a jeho bývalé pravé ruky Jany Nagyové se věnují i listy v zahraničí, mezi nimi britský týdeník The Economist. Server Blisty.cz přinesl úryvek, kde se hovoří o „hlubokém úpadku české politické kultury“.

Britský týdeník přináší důkaz, jak hluboko klesla česká politika
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ex-premiér Petr Nečas

„Paní Nagyová údajně loni podplatila tři poslance z Občanské demokratické strany lukrativními místy ve státem vlastněných firmách za jejich podporu vlády. Petr Nečas, který se podílel na této dohodě, podle jednoho z prozrazených dokumentů, je v případě podezřelou osobou, řekl České televizi státní prokurátor,“ citují BListy.cz britský týdeník.

Důležitá je však následující pasáž: „Výmluvnou podrobností, do jak hlubokého bahna se propadla česká politická kultura, je skutečnost, že v českých médiích a na internetu vznikla zuřivá debata o tom, zda tato ošklivá dohoda je vůbec korupcí,“ píše týdeník.

Zástupci ODS totiž neochvějně tvrdí, že nešlo o korupční jednání. Stejně tak i odstupující premiér Petr Nečas.

„Toto není korupce,“ cituje list poslance Marka Bendu. "Je to tak absurdní. Museli bychom zrušit politiku jako takovou, nebo připustit, aby oni vydali stovky, možná statisíce těchto žalob za posledních dvacet let, pokud vezmu v úvahu i města a regiony.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Poslední „šleh“ zesnulého Miroslava Macka odnesla Černochová

14:35 Poslední „šleh“ zesnulého Miroslava Macka odnesla Černochová

Nejen jeden ze zakladatelů české pravice, ale také dlouholetý břitký glosátor politického dění. I to…