Brněnští zastupitelé dnes budou znovu schvalovat příchod Amazonu

20.05.2014 6:17

Brněnští zastupitelé dnes budou znovu rozhodovat o možnosti postavit na Černovické terase distribuční sklad Amazonu. V dubnu schválili prodej pozemků developerovi CTP Invest, teď mají na programu aktualizaci územního plánu, kterou jim posvětila i vláda změnou vládního usnesení z roku 2003.

Brněnští zastupitelé dnes budou znovu schvalovat příchod Amazonu
Foto: Amazon
Popisek: Amazon

Současný nepovoluje v průmyslové zóně Černovická terasa stavět sklady. Brněnské hnutí Nesehnutí upozorňuje na to, že takové schválení změny územního plánu by mohlo být nezákonné.


Pokud změnu územního plánu zastupitelé schválí, nebude stát stavbě logistického centra americké společnosti nic v cestě. Amazon ještě před dubnovým zastupitelstvem ale prohlásil, že už s Brnem nepočítá a zvažuje různé varianty ve střední a východní Evropě. Primátor Roman Onderka (ČSSD) však doufá, že Amazon přijde, pokud bude mít vytvořeny podmínky. Firma by v Brně vytvořila 1500 stálých pracovních míst.

Investor chce mít podporu celého politického spektra


Ministr průmyslu Jan Mládek (ČSSD) ale připomněl snahu investora mít ve městě, kam přijde, podporu celého politického spektra. Prodej pozemků totiž prošel o jediný hlas a názorový rozkol mezi brněnskými politiky panuje nadále.


Před hlasováním se vyjádřili představitelé ČSSD, TOP 09 a KDU-ČSL, že budou hlasovat pro. Naopak proti je stále ODS a také zelení. Proti dosud hlasovali také zástupci KSČM. Tento stav však nasvědčuje tomu, že aktualizace projde.


Amazon má dnes večer na programu jednání také zastupitelstvo Dobrovíze nedaleko Prahy, kde je už stavba distribučního centra dojednána. Zastupitelé se budou zabývat dodatkem ke smlouvě s developerem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…