Brusel je totalitní struktura, kterou musíme opustit. Moderátorovi ČT po těchto slovech hosta spadla čelist

23.06.2016 22:49

Publicista Benjamin Kuras se z pozice britského občana jasně vyjádřil k otázce Brexitu. Evropská unie je podle jeho názoru totalitní strukturou, kterou je třeba opustit. Tvrdě se opřel i do britského premiéra Davida Camerona.

Brusel je totalitní struktura, kterou musíme opustit. Moderátorovi ČT po těchto slovech hosta spadla čelist
Foto: Redakce
Popisek: Benjamin Kuras

Benjamin Kuras hned na úvod prozradil, že má právo volit v referendu, jelikož je britským občanem, takže se ho zúčastnil a volil vystoupení Velké Británie z EU. Doufá, že se reforma změní. „Především musejí zmizet ty totalitní struktury kolem Evropské komise. Kampaň nebyla férová především ze strany Davida Camerona, který použil řadu vyložených lží,“ udeřil host.

Cameron podle jeho názoru lhal např. o tom, že bude mít prostor k dalšímu vyjednávání o reformách EU, pokud Spojené království zůstane součástí EU. Kuras připomněl slova předsedy Evropské komise Jeana-Clauda Junckera, který dal najevo, že se o žádných dalších ústupcích Británii jednat nebude.

Kurasovi je prý smutno z toho, že třetina národa, který tolik udělal pro svobodu Evropy, nechce jít k volbám, třetina chce svobodně rozhodnout a třetina je ochotna podřídit se totalitnímu konstruktu, jakým podle Kurase EU je. „To, jak se dnes chová Evropská komise, je absolutně totalitní,“ pálil v závěru svého vystoupení Kuras. Poukázal především na povinné kvóty, které z jeho pohledu nařizuje Evropská komise.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…