Brutální vzkaz kritikům Johnsona: Napsali jste tak akorát p*ču. Víte jen to, co jste si přečetli v Respektu

24.07.2019 22:04

Jakub Horák, synovec Jana Rumla, tvůrce pirátské kampaně Pusťte nás na ně a dlouholetý marketingový stratég, se vyjádřil o nastupujícím britském premiérovi Borisi Johnsonovi. A to způsobem, který překvapí leckoho, zejména ty, co si o něm „jen něco přečetli v Respektu“.

Brutální vzkaz kritikům Johnsona: Napsali jste tak akorát p*ču. Víte jen to, co jste si přečetli v Respektu
Foto: Repro Facebook
Popisek: Publicista, spisovatel a marketér Jakub Horák

Jakub Horák jako tvůrce kampaně Pirátů v poslední době hájil spíše politiky liberálně demokratického zaměření. Právě ty, kteří o Borisi Johnsonovi od úterního vyhlášení výsledků volby lídra konzervativců píší jako o „nekompetentním floutkovi“ nebo jako o „klaunovi a lháři“.

A tentokrát jim marketingový expert dost vydatně načůral do mraveniště. „Koho Boris Johnson nefascinuje, je nula,“ vzkazuje Horák přes svůj Facebook.

A pak začal vysvětlovat, proč je jeho názor relevantnější, než názor těch, co jsou z nastávajícího britského premiéra jen zděšeni, protože o brexitu vědí „jen to, co si přečetli v Respektu a na Novinkách“.

„Já už jsem potkal hodně politiků,“ začal Horák. Začalo to prý v páté největší marketingové společnosti na světě, TBWA WORLDWIDE, kde se dokázal dostat na jedno z pěti nabízených míst ke kampani „New Labour“. To byla slavná kampaň, se kterou Tony Blair před volbami v roce 1997 přepsal rekordní tabulky.

„Londýnská pobočka nabídla PĚTI LIDEM z celého světa, že se mohou té kampaně účastnit, ať pošlou CV. Tak jsem ho poslal - a narval jsem tam úplně všechno,“ líčil. Zdůraznil prý nejen to, že je z politicky aktivní rodiny Rumlových, ale také to, že se přátelí s Václavem Havlem.

Z dvaceti tisíc nabídek byl vybrán. „A viděl jsem ten neuvěřitelnej svět na vlastní oči,“ vzkazuje.

A z touto zkušeností zcela zodpovědně říká, že Boris Johnson je fenomén. „Studia: Eton, Oxford, jako hlavní obor antika. Vynikající knížka Faktor Churchill. A je sám sebou, originálem, neproměnil se v nějakou blbou papírovou figuru, který někdo jinej píše posty na FB,“ vysvětluje jeho kouzlo.

Případným kritikům rovnou vzkazuje: „Co jste studovali vy? Co jste napsali za knížky vy? V případě mnohých tak píču akorát a to ještě kdoví jestli“. Informace jsou prý tito lidé schopni čerpat leda z Respektu nebo z Novinek.

Pokud jde o odvahu, tak devadesát procent z Johnsonových kritiků se podle něj bojí dát lajk Danielu Landovi, aby je za to někdo nenahlásil. „Jste malí připosraní srabíci, kteří si v koutě melou to svoje, a přitom venku čeká váš život,“ vzkazuje Horák.

Chtěl by prý být rok v kůži Borise Johnsona jako premiéra. Připouští, že po tomto roce by ve světě viděl větší chaos. Ale také větší svobodu.

„Protože jde o svobodu - vy věční počítači toho co je výhodný a nevýhodný, moudrý a nemoudrý. Svoboda je totiž víc než chytrost, vy nuly,“ zakončil český tvůrce Blairovy kampaně svůj vzkaz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: jav

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zapomeňte, nebudeme se o tom bavit.“ Mrazivá dohra covidu. Žaloba do Haagu a pak...

15:58 „Zapomeňte, nebudeme se o tom bavit.“ Mrazivá dohra covidu. Žaloba do Haagu a pak...

Co říkají lidé o vakcinaci? Jedná se o zločiny na lidskosti? Kdo vyvolal covid? Kdo z toho udělal ce…