Bu Bu Bu! Český generál se postavil hlavounu NATO Pavlovi

21.09.2017 7:02

Generálmajor v záloze Hynek Blaško, jenž kandiduje za SPO jako lídr Středočeského kraje, se ve svém komentáři na facebookovém profilu pustil do předsedy Vojenského výboru NATO Petra Pavla.

Bu Bu Bu! Český generál se postavil hlavounu NATO Pavlovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Generálmajor v záloze Hynek Blaško

„Náš pan armádní generál Pavel, předseda Vojenského výboru NATO, opět udělal bu bu bu na obyvatelstvo evropských států svým prohlášením, že: Rusko-běloruské cvičení u Baltu Západ 2017 nelze brát na lehkou váhu. Znepokojení z tamních vojenských manévrů je totiž zcela důvodné...“ poznamenal Blaško s tím, že podle českého generála lze na tyto operace nahlížet jako na vážnou přípravu na velkou válku. 

„Každá armáda provádí výcvik, každá armáda provádí ostré střelby a tím se připravuje na válku, nebo jsem byl mylně informován a je to tak, že na západ od Ruské federace se nacvičují ‚humanitární operace na podporu míru‘, ale Rusko se připravuje k vedení válečných operací, které mají za cíl anexi rozsáhlých území východoevropských států,“ podotkl však k Pavlovým slovům Blaško. 

Anketa

Je dobře, že je Jiří Kajínek na svobodě?

85%
15%
hlasovalo: 3390 lidí

Za další perlu považuje Blaško slova německé ministryně obrany Ursuly von der Leyenové, která uvedla, že manévrů se podle jejího úsudku účastní sedmdesát až sto tisíc vojáků. „Nestačím se divit, co to paní ministryně vypustila za ‚podloženou informaci‘. Co dělají vaše satelity za miliardy, co dělá vaše zpravodajská služba? Čtete vůbec, co vám dokládají? Asi moc ne, protože počty, které uvádíte, odpovídají počtu 3 až 5 mechanizovaných divizí, podporovaných letectvem a dalšími bojovými prostředky. Taková síla, když se dá do pohybu, byť jen k zaujetí výcvikových prostorů, nemůže projít bez povšimnutí,“ dodal.

„Jestliže se na celou tuto frašku podíváme z jiné strany, tak zjistíme, že to už není to Jelcinovo Rusko, ze kterého měli všichni legraci, používajíce termín kolos na hliněných nohou, že Rusko se stalo opět velmocí, se kterou je nutno počítat,“ podotkl Blaško a závěrem se vyjádřil také k naší armádě. 

„Vždy jsem si myslel, že armáda politickou reprezentaci nezajímá, a je to pravda. Nikdo se neptal, proč se nesmyslně mění organizační struktury, proč se vyhazují stovky milionů za věci, které jsou ve své podstatě k nepotřebě. Nikdo nikdy za takové počínání nebyl vzat k odpovědnosti. Vy, kteří jste tak válkychtiví, máte vůbec povědomí o tom, jak je připraven stát na válečný stav, jak jsou vytvořeny podmínky pro ochranu obyvatelstva, kam nastoupí povolané ročníky, kdo je vystrojí a vyzbrojí, kdo a kde je vycvičí?“ zeptal se

„Myslíte si páni politici, hlavně vy, kteří jste pro válku s Ruskem, že to vše přečkáte v teple vašich kanceláří nebo si myslíte, že to vybojuje někdo za nás. OMYL. My do toho budeme vtaženi, a když chcete válku, tak se na ni připravujte,“ uzavřel.

Celý příspěvek Hynka Blaška:

Bu Bu Bu

Náš pan arm.gen. Pavel předseda Vojenského výboru NATO opět udělal bu bu bu na obyvatelstvo evropských států svým prohlášením, že:“ Rusko-běloruské cvičení u Baltu Západ 2017 nelze brát na lehkou váhu. Znepokojení z tamních vojenských manévrů je totiž zcela důvodné… Podle českého generála lze na tyto operace nahlížet jako na „vážnou přípravu na velkou válku“… „Když se podíváme pouze na cvičení, jak nám ho předkládá Rusko, nemuseli bychom být znepokojeni. Když se však podíváme na to, o jak velký obrázek jde, obavy panují. A to proto, protože se Rusko nechová transparentně.“ No to jsou velmi „alarmující“ zjištění. Každá armáda provádí výcvik, každá armáda provádí ostré střelby a tím se připravuje na válku nebo jsem byl mylně informován a je to tak, že na Západ od Ruské federace se nacvičují „humanitární operace na podporu míru“, ale Rusko se připravuje k vedení válečných operací, které mají za cíl anexi rozsáhlých území východoevropských států. 
Další perla:“ „Němci viní Rusy, že chtějí vyslat na cvičení 100 tisíc vojáků. Německá ministryně obrany Ursula von der Leyenová to však vidí jinak. Za údaji poskytnutými Ruskem spatřuje záměrnou nepravdu, jejímž cílem je se vyhnout povinnosti pozvat zahraniční pozorovatele. Manévrů se totiž podle jejího úsudku účastní sedmdesát až sto tisíc vojáků." Nestačím se divit, co to paní ministryně vypustila za „podloženou informaci“. Co dělají vaše satelity za miliardy, co dělá vaše zpravodajská služba? Čtete vůbec, co vám dokládají? Asi moc ne, protože počty které uvádíte, odpovídají počtu 3 až 5 mechanizovaných divizí, podporovaných letectvem a dalšími bojovými prostředky. Taková síla, když se dá do pohybu, byť jen k zaujetí výcvikových prostorů, nemůže projít bez povšimnutí. V opačném případě jestliže sledovací prostředky selhaly, je na místě se bát, protože nemáte o činnosti protivníka informace.
Jestliže se na celou tuto frašku podíváme z jiné strany tak zjistíme, že to už není to Jelcinovo Rusko, ze kterého měli všichni legraci, používajíce termín kolos na hliněných nohou, že Rusko se stalo opět velmocí se kterou je nutno počítat. Co my Evropa minulých let? Krize, snižování rozpočtů na armády atd. Podívejme se na naši armádu, co se s ní stalo po zásazích geniálních stratégů a jak je připravena splnit úkol daný jí Ústavou ČR. Vždy jsem si myslel, že armáda politickou reprezentaci nezajímá a je to pravda. Nikdo se neptal, proč se nesmyslně mění organizační struktury, proč se vyhazují stovky milionů za věci, které jsou ve své podstatě k nepotřebě. Nikdo nikdy za takové počínání nebyl vzat k odpovědnosti. Vy, kteří jste tak válkychtiví, máte vůbec povědomí o tom, jak je připraven stát na válečný stav, jak jsou vytvořeny podmínky pro ochranu obyvatelstva, kam nastoupí povolané ročníky, kdo je vystrojí a vyzbrojí, kdo a kde je vycvičí? To je jen pár otázek z celé plejády podobných. Myslíte si páni politici, hlavně vy, kteří jste pro válku s Ruskem, že to vše přečkáte v teple vašich kanceláří nebo si myslíte, že to vybojuje někdo za nás. OMYL. My do toho budeme vtaženi, a když chcete válku tak se na ni připravujte. 
Nemohu se nezmínit o poslední tragické události v AČR. Lituji zmařeného života důstojníka a těžkého zranění vojáka. Za mojí služby jsem se setkal s mnoha tragickými událostmi, které vždy měly společného jmenovatele, bezprecedentní porušení bezpečnostních předpisů a opatření (asi tomu bylo i v tomto případu) a ať byl výsledek šetření, jaký chtěl, vždy to mělo za následek poškození dobrého jména armády v očích veřejnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …