Buď bude trojkoalice, nebo nic, vzkázal ČSSD a Babišovi šéf lidovců

30.10.2013 19:37

Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek v ČT prohlásil, že jediným funkčním modelem je trojkoalice se sociálními demokraty a babišovci. Zopakoval také, že církevní restituce jsou pro lidovce uzavřenou kapitolou.

Buď bude trojkoalice, nebo nic, vzkázal ČSSD a Babišovi šéf lidovců
Foto: Hans Štembera
Popisek: Už je jasné, že jako první strana, která vypadla ze sněmovny, se vrátí

„My chceme především silnou a stabilní vládu. Ta je podle nás možná jen ve formátu trojkoalice. Pro nás je důležité, aby sociální demokracie mohla říci, že deklaruje svých 50 poslanců. Buď má smysl jednobarevná menšinová vláda s podporou jiných subjektů, nebo standardní koaliční vláda. My se nebráníme vládní odpovědnosti, ale rozhodně nebudeme v menšinové vládě. Možná by se to panu Babišovi líbilo, ale my do toho nepůjdeme,“ zdůraznil.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Církevní restituce jsou uzavřená kapitola

A pokračoval: „Musíme počkat do 10.11., do té doby žádná vyjednávání nemají smysl. Požadavek je pořád stejný: jednotný klub s 50 poslanci. To je naše jasná deklarace,“ vzkázal sociálním demokratům. Bělobrádek potvrdil, že se příští týden setká i s volební lídryní ODS Miroslavou Němcovou. „Samozřejmě jako konzervativní strana cítíme náklonnost k podobně zaměřeným stranám, ale programové rozdíly jsou u pravice i u levice zřejmé. My jsme strana středová. Hovořit spolu budeme o současné politické situaci,“ komentoval plánované setkání.

Velkým problémem povolebního vyjednávání se mohou stát církevní restituce. „Pro nás jsou církevní restituce uzavřená kapitola. Pokud budeme součástí vládní koalice, tak o tom rozhodně nebudeme chtít debatovat. Jednání o nějakých asignacích, to není při vší úctě reálné,“ řekl šéf lidovců o nápadu ČSSD. „Dá se jednat o nějakých formálních věcech, třeba že se všechny náhrady nevyplatí ve finanční podobě, ale s jakoukoli změnou musejí souhlasit církve,“ dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…