Bude Putin sesazen jako poslední ruský car? ptá se prokremelský ideolog Dugin

02.10.2014 13:14

Ruský radikálně konzervativní ideolog Alexandr Dugin tvrdí, že by prezidenta Vladimira Putina mohl potkat stejný osud jako posledního cara Mikuláše II. Mohl by nastat státní převrat a poprava hlavy státu. Upozornil na to server Aktuálně.cz.

Bude Putin sesazen jako poslední ruský car? ptá se prokremelský ideolog Dugin
Foto: kremlin.ru
Popisek: Vlladimir Putin

Putin má v současnosti důvěru většiny obyvatel Ruska. Poslední sociologický průzkum zjistil, že hlavu státu podporuje 86 procent Rusů. Podle Dugina by přesto mohlo dojít k převratu, který by si Putin mohl vysloužit svým postupem na východní Ukrajině.

Pokud bude Putin váhat, může dojít ke státnímu převratu

Dugin patří k prokremelským ideologům. Tvrdí, že pokud Putin vyšle ruskou armádu do samozvaných separatistických republik a s pomocí tanků vytvoří Novorusko, stane se jednoznačným vítězem. Pokud ale ruský prezident bude váhat, může nastat jeho konec.

Ruského prezidenta by prý mohli odstranit frustrovaní patrioti, nebo by mohlo dojít ke státnímu převratu. „Za takové situace vůbec nelze vyloučit palácový převrat a vraždu Putina. Šestá kolona se k němu dostala příliš blízko, jeho pravá garda, jeho stoupenci z lidu jsou příliš daleko - vyhnáni, odstraněni, očerněni v jeho očích. To není nic osobního, takové jsou ruské dějiny," cituje Aktuálně.cz Dugina.

Uvnitř Putinova systému jsou sabotéři a stoupenci měkké politiky

Za váhavou politikou Putina vůči proruským separatistům prý může část kremelské elity, která není válečně naladěná. Bez ní by prý Putin do čtrnácti dnů zabral Kyjev. „Působí uvnitř Putinova systému, jako sabotéři, stoupenci měkké politiky. Oni navrhují usmíření se Západem, vyhnout se konfliktu s ním. Oni tvrdí, že nám Západ neodpustí založení Novoruska," tvrdí ideolog.

Mezi takzvanou šedou kolonu patří údajně předseda vlády Dmitrij Medveděv a kremelský úředník Vladislav Surkov, který bezmála deset let od nástupu Putina k moci ovládal ruskou domácí politiku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…