Budeme vás volit, tleskali Babišovi senioři v domově důchodců. Když došlo na neočkovanou pracovnici...

09.09.2021 22:12

Předseda vlády a šéf hnutí ANO Andrej Babiš navštívil ve čtvrtek v rámci předvolební kampaně Kraj Vysočina, kam se vypravily i ParlamentníListy.cz. Premiér zavítal do několika tamních firem a navštívil i Domov pro seniory Havlíčkův Brod, kde se mu od seniorů dostalo vřelého přivítání. „Fandíme vám a přejeme vám hlavně hodně zdraví,“ potřásali senioři premiérovi nadšeně rukou.

Budeme vás volit, tleskali Babišovi senioři v domově důchodců. Když došlo na neočkovanou pracovnici...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Andrej Babiš

Na Vysočinu premiér dorazil krátce před osmou hodinou ráno. Svůj nabitý program zahájil účastí na jednání o možném financování rekonstrukce zimního stadionu ve Velkém Meziříčí. Další zastávkou byly i místní firmy. Zavítal do firmy Agados, kde součástí setkání s hlavními představiteli organizace byla i prohlídka areálu. A do společnosti Agrostroj Pelhřimov. Dopoledne se také stihl účastnit například zahájení Velké ceny Generálního ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR.

Poslední zastávkou byla návštěva Domova pro seniory Havlíčkův Brod, kam předseda vlády dorazil pár minut po druhé hodině odpolední.

Tam ho čekalo od seniorů i od místních pracovníků domova velmi srdečné přivítání. V uvolněné atmosféře společně probrali témata, která zdejší lidi nejvíce zajímají – sociální situaci v Česku, důchody i věk odchodu do důchodu. Stranou nezůstala ani covidová situace, která právě seniory v domovech nejvíc trápí a zároveň je nejvíce ohrožuje.

Senioři Babiše se zájmem poslouchali, téměř s každým z nich si pak ministerský předseda potřásl osobně rukou. Od jedné obyvatelky domova pro seniory zazněla slova podpory: „Určitě vás ve volbách podpoříme,“ přislíbila, že jejich hlas v říjnových volbách získá právě Babišovo hnutí.

„Fandíme vám a přejeme hlavně hodně zdraví, máme vás rádi,“ poslouchal následně premiér při podávání rukou dalším seniorům; právě oni jsou nejsilnější skupinou v rámci voličů hnutí ANO.

Nezapomněl také apelovat na to, aby se senioři nechali očkovat, a to včetně místních sociálních pracovnic. Podle dat Ústavu zdravotnických informací a statistiky je v tuzemsku stále přibližně 435 tisíc lidí nad 60 let, kteří nejsou naočkovaní proti koronaviru. Premiér varoval, že senioři jsou jednou z nejvíce ohrožených skupin obyvatel.

Když se pak dozvěděl z místního pracovního kolektivu, že jedna ze sociálních pracovnic není stále očkovaná, nezlobil se, ale žertoval s ní, že jí „to potom sám vysvětlí“.

V kontextu toho zmínil, že snahu vlády maří novináři. Kritizoval česká média za to, že vládu v boji proti nemoci covid-19 nepodržela. Naopak uvedl, že „novináři házejí vládě klacky pod nohy“. Opakovaně závěrem zdůraznil, jak je očkování důležité i proto, abychom zvládli letošní podzim. A vyzdvihl také důležitost a poděkování zdravotníkům a sociálním pracovníkům, kteří velmi pomáhají koronavirovou situaci zvládat. To podle něj stát mimo jiné reflektuje i navýšením platů v oblasti zdravotnictví.

I sem si s sebou premiér přivezl svou novou knihu s názvem Sdílejte, než to zakážou! Sám ale jednu v podobě dárku v domově seniorů na oplátku obdržel, nese název Vaříme s láskou kašovitou stravu, což jej i jeho doprovod velmi pobavilo.

Se svým zmíněným knižním dílem se pak premiér Babiš vydal na havlíčkobrodské náměstí, kde se konala i jeho autogramiáda. Jedna z žen, která si přišla pro podpis, Babiše rozesmála, když mu s úsměvem a s nadšením v očích sdělila: „My se známe z Facebooku.“

O Babišův podpis byl velký zájem, lidé si na něj počkali několik desítek metrů dlouhou frontu, která se v průběhu autogramiády stále rozrůstala. Autogram od premiéra si přišly vyzvednout dokonce i malé děti. Spolu s podpisem se chtěli mnozí lidé s předsedou vlády také vyfotit; premiér na jejich přání vždy ochotně přistoupil.

Podrobnější reportáž přineseme zítra.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: David Hora

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…