Budoucí ministr Lukl: Za bídný dohled nad eurodotacemi může Kalousek

03.07.2013 22:55

Ve středu přibyl na seznam budoucích členů vlády nový ministr. Je jím František Lukl, nestraník a starosta Kyjova. Ve večerních Událostech, komentářích přiznal, že v rozhodnutí hrály nemalou roli i osobní ambice.

Budoucí ministr Lukl: Za bídný dohled nad eurodotacemi může Kalousek
Foto: Kyjov
Popisek: Mgr. František Lukl, MPA, starosta města Kyjov

„Nebudu zakrývat, že je to obrovská výzva a velký osobní posun,“ řekl k tomu. „Chci vážně a úplně splnit svou misi a pak se vrátit zpět do Kyjova.“ Pokud se ovšem budou sněmovní volby konat až v řádném termínu, funkce starosty se vzdá a 2. září proběhne hlasování o jeho nástupci v čele města.

Věří, že Rusnokova vláda důvěru získá

Zda mu ministerské angažmá pomůže k cestě do vysoké politiky, neví. „Opravdu jsem o tom neuvažoval, zda bych se potom posunul dál,“ odpověděl s tím, že si nedovede představit, že by na delší dobu svůj kraj opustil. Na druhou stranu doufá, že k rozpuštění sněmovny nedojde a že volby proběhnou až příští rok.

Nemyslí si, že by vláda neměla šanci získat důvěru. „V tuto chvíli, pokud je mi známo, pan premiér nevedl žádné hovory s politickými stranami. Věřím, že získá důvěru pro náš kabinet.“ V pozici ministra pro místní rozvoj by chtěl prosadit reformu veřejné správy. Za špatný dohled nad čerpáním eurodotací podle něj nese zodpovědnost Ministerstvo financí. Podle čerstvé zprávy Evropské unie máme vůbec nejhorší dohled nad "evropskými" penězi.   

reklama

autor: lze

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …