Budu kandidovat, podpoří-li mě vedení, prozradil Mynář. Pecina bude lídrem na Moravě

29.08.2013 14:14

Hradní kancléř Vratislav Mynář oznámil, že bude kandidovat v případě, že ho večer podpoří předsednictvo. Předseda strany Zdeněk Štengl o jeho kandidaturu stojí a doufá, že ho vedení podpoří.

Budu kandidovat, podpoří-li mě vedení, prozradil Mynář. Pecina bude lídrem na Moravě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kancléř Vratislav Mynář

K Zemanovcům se přidal další sociální demokrat. Tentokrát jde o senátora Jozefa Regece. Prohlásil ale, že v předčasných volbách kandidovat nebude. „ČSSD i SPOZ jsou levicové strany a měly by spolupracovat,“ myslí si. SPOZ má odpoledne představit nové tváře strany a "superosobnost". Sám Mynář se za "superosobnost" nepovažuje. Osobností prý bude na kandidátkách tolik, že vypichovat jednu by bylo nefér. 

Večer zasedne předsednictvo SPOZ, které bude vybírat kandidáty do předčasných voleb. Znovu se objevily spekulace, že by se mohl stát volebním lídrem strany předseda vlády Jiří Rusnok. Premiér ale ČTK sdělil, že za nikoho kandidovat nehodlá.

Jozef Regec

  • PRO
  • Strana PRO Jihomoravský kraj
  • zastupitel městyse

Pecina povede Zemanovce na jihu Moravy

Podle místopředsedy Zemanovců Vladimíra Kruliše má ve čtvrtek o své případné účasti ve volebním klání informovat vedení strany prezidentův kancléř Mynář. Nejvýše postavený politik v zemi Miloš Zeman již dříve uvedl, že ředitel jeho kanceláře může ve volbách kandidovat. Z úřadu bude muset odejít, pokud bude zvolen poslancem.

Vedení SPOZ se dozví, zda za Zemanovce chtějí jít do voleb někteří ministři Rusnokova kabinetu. Ministr vnitra Martin Pecina potvrdil, že povede kandidátku v Moravskoslezském kraji. Média informovala o možnosti, že se v dresu SPOZ představí také ministr pro místní rozvoj František Lukl. Zemanovci vyjednávali údajně i s ministrem zemědělství Miroslavem Tomanem a ministrem práce Františkem Koníčkem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka, lze

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…