Bulvár potkal na ulici Janouška. Ten prozradil, jak moc ho trápí loňská nehoda

25.03.2013 11:59

Podnikatel Roman Janoušek poskytl bulváru exkluzivní vyjádření o své trestní kauze, kvůli které může skončit na mnoho let ve vězení. Rozhovor prý vznikl při náhodném setkání redaktora Blesku s Janouškem v Praze. Podnikatel prý celou dobu zdůrazňoval, že pospíchá, nakonec však svolil k několika odpovědím. Fotograf během povídání stihl i zdokumentovat jizvu na Janouškově hlavě, dokazující, že mu na ní skutečně byl nedávno prováděn lékařský zákrok.

Bulvár potkal na ulici Janouška. Ten prozradil, jak moc ho trápí loňská nehoda
Foto: repro YouTube.com
Popisek: Roman Janoušek

Janoušek prozradil, že k prostudování spisu o loňské autonehodě, které je nezbytné k uzavření vyšetřování, byl předvolán před několika týdny. „Bohužel jsem měl vážné zdravotní problémy,“ vysvětlil průtahy. Náhradní termín byl prý stanoven na tento týden.

Na dotaz, zda nechtěl jen odložit soudní jednání, však odpověděl rezolutně: „Spekulovat o tom, že bych si nechal operovat hlavu, abych oddálil nahlédnutí do spisu, může jenom ten, kdo něco podobného neprožil,“ říká k tomu podnikatel. Pak dodal, že pokud by byla zveřejněna jeho zdravotní dokumentace, dočkal by se nejspíš omluvy.

„Jsem z toho šokován,“ uvedl Janoušek, který ale chápe, že pro lidi, kteří případ znají pouze z médií, může vyznívat takto děsivě. „Věřím však, že se mi podaří prokázat, že realita je diametrálně odlišná,“ prohlašuje. Podle své verze Janoušek vůbec nevěděl, že vietnamskou řidičku srazil. „Kdybych to věděl, tak bych samozřejmě nikam neodjížděl,“ ujišťuje. Velmi jej prý trápí, že je někdo ochoten věřit, že by něco takového mohl udělat.

Popírá i další údajné okolnosti nehody, například že po dostižení před policisty prchal do parku. „Nikam jsem neutíkal, ta postava, která běží parkem, se mnou nemá nic společného,“ prohlašuje s tím, že podobných fám už se kolem jeho nehody objevila celá řada. Velmi se jej to prý dotýká, protože ve skutečnosti předpisy a zásady důsledně dodržuje. „Od mládí sportuji a dodržování psaných i nepsaných pravidel je pro mě zásadou,“ tvrdí. Sám prý jako vášnivý cyklista ví, jakou sílu mají auta, a proto by na silnici nikdy nikomu vědomě neublížil.

Nemá prý obavy z případného vězení, spíše ho děsí celková atmosféra, která tuto nešťastnou událost provází. „Když Vás půl roku někdo sleduje, odposlouchává, před domem máte autobus a každý den za Vám chodí lidé se 'zaručenými informacemi', vyústí to bohužel v nějaké pochybení,“ vysvětlil svůj zkrat.    


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

20:45 „Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

Neziskovka Člověk v tísni oznámila, že otevřela humanitární sbírku SOS Gaza pro psychologickou pomoc…