Bulvár ukázal, jak bydlí šéf národní banky Singer

16.01.2014 8:58

Nejčtenější český deník Blesk se ve svém čtvrtečním vydání tvrdě opřel do guvernéra České národní banky Miroslava Singera. Zhruba na dvou třetinách dvoustrany otiskl barevnou fotografii jeho luxusního sídla. Nezapomněl připomenout, že právě Singerem vedená instituce loni na podzim uměle zdražila euro asi o dvě koruny, čímž připravila obyvatele ČR o část jejich úspor a navíc se tímto krokem banky zdražilo dovozové zboží.

Bulvár ukázal, jak bydlí šéf národní banky Singer
Foto: Hans Štembera
Popisek: Guvernér ČNB Miroslav Singer přednášel na právnické fakultě na téma Krize eurozóny

Bulvární deník poukazuje na výměru pozemku – 8340 čtverečních metrů – na kterém se usedlost na Litoměřicku nachází, i na to, že šéf ČNB vlastní velký luxusní byt v Praze-Bubenči. Nebo na to, že Singerova matka vlastní vilu v Praze-Dejvicích, za kterou zaplatila 10,2 milionu korun.

List neopomněl připomenout, že zdražení bankéř vzhledem k jeho čtyřsettisícovému platu prakticky nepocítí.

Ve druhé polovině loňského listopadu podalo na členy vedení centrální banky občanské sdružení Právníci radící občanům trestní oznámení. Podle něj údajně guvernér ČNB Miroslav Singer, viceguvernéři Mojmír Hampl a Vladimír Tomšík a čtyři členové bankovní rady Kamil Janáček, Lubomír Lízal, Pavel Řežábek a Eva Zamrazilová zneužili pravomoc úřední osoby.

Singer oslabení koruny zdůvodňoval především tím, že  posílí konkurenceschopnost ČR. Loni v listopadu uvedl, že i přes devalvaci koruny budou potraviny zdražovat přes jednotlivá čtvrtletí na úrovni asi dvou procent.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…