Bulvár zavítal mezi lidi, kterým chce prý ČEZ prodat paneláky nad hlavou. Bylo husto

27.07.2016 9:53

V Praze-Písnici panuje bouřlivá nálada. Společnost ČEZ, která zde vlastní paneláky, se rozhodla prodat lidem střechu nad hlavou. Nájemníci se nyní bojí, že novým majitelem může být i firma vlastnící vietnamskou tržnici SAPA. O jejich protestech píše dnešní deník Blesk.

Bulvár zavítal mezi lidi, kterým chce prý ČEZ prodat paneláky nad hlavou. Bylo husto
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ilustrační foto - byty v panelovém domě

„Máme strach, co s námi bude. Mluví se i o tom, že už je dohoda a koupí to vietnamská SAPA, aby měla byty pro své dělníky,“ řekl Blesku Jiří Kamín na schůzi v místním klubu Junior. Zde se sešlo na 200 nájemníků. V 739 bytech žije ale až tři tisíce obyvatel. Zástupci ČEZu se setkání nezúčastnili, tvrdí, že nebyli pozváni. To však nájemníci popírají. Mluvčí energetické společnosti navíc ujistil, že změnou vlastníka bytového fondu se na postavení nájemníků nic nezmění. Popřel také to, že by jednali s novým uchazečem.

Někteří nájemníci kvůli celé situaci dokonce přemýšlejí o tom, že by si bytové domy koupili sami. To se však také setkává s kritikou. „To už tu jednou bylo a nevyšlo to,“ poznamenal jeden z nájemců. „Nechápeme, proč ty byty neprodají nám. Vždyť by se na to mělo vztahovat předkupní právo,“ uvedla další nájemnice. 

„Dospělo to do pěkný p*dele. Kdysi nám to nabídli za 245 tisíc za garsonku a 395 tisíc za velký byt. Jenže ČEZ odstoupil od smlouvy. Teď nám budou chtít dát leda vysoký nájem. Přitom já tu měl při stavbě povinné hodiny na brigádě,“ vzpomněl důchodce Josef Budil.

Ve veřejné soutěži o majetek za 1,2 miliardy korun se může přihlásit kdokoliv, a to až do 21. října. Kdo nabídne největší sumu, může si byty i s nájemníky koupit. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zkazíte, co můžete. Vaše „demokracie“. Skočili jste na špek USA

8:41 Zkazíte, co můžete. Vaše „demokracie“. Skočili jste na špek USA

„Principy. Spolupráce. Síla.“ To vytkl šéf evropské diplomacie Josep Borrell jako to hlavní, co musí…