Bušina: Obviněnou z kauzy Rath skoro neznám. Nemám s tím nic společného

11.06.2012 14:02

Podnikatel Filip Bušina se vehementně distancuje od obvinění, že je rovněž „namočen“ v kauze středočeského hejtmana Davida Ratha. Ačkoliv byl v době jeho hejtmanování blízkým Rathovým spolupracovníkem, jeho firma prý neměla se zfalšovanými krajskými zakázkami nic společného. Problém je, že jeho nástupkyně ve firmě sedí ve vazbě a je obviněna z manipulace s veřejnými soutěžemi.

Bušina: Obviněnou z kauzy Rath skoro neznám. Nemám s tím nic společného
Foto: tan
Popisek: Filip Bušina

„Je to pro mě šok a bezprecedentní případ, ale s obviněním Davida Ratha a dalších lidí nemám nic společného,“ řekl podnikatel Filip Bušina serveru IDNES.cz.

Bušinu z podílu na středočeských machinacích obvinil bývalý předseda ČSSD Jiří Paroubek. Podnikatel říká, že je z jeho slov šokován. Uvažoval prý dokonce o podání trestního oznámení, ale jeho právník mu tento nápad rozmluvil.

Bušinovi přitěžuje zejména to, že šéfka společnosti ML Compet Lucia Novanská je v Rathově kauze mezi zadrženými a byla obviněna z manipulace veřejných zakázek pro Středočeský kraj. Společnost ML Compet přitom dříve, ještě pod názvem Executive Project Group, ovládal právě Bušina. Svůj podíl na machinacích však odmítá a vztah k zadržené manažerce zpochybňuje: „Pracovala pro mě jako řadová zaměstnankyně, teprve když jsem firmu prodal, stala se ředitelkou.“

Rovněž odmítá, že by společnost v době jeho působení pracovala pro Středočeský kraj. „V době, kdy jsem měl podíl v EPG, soutěžila společnost pouze pro oblastní nemocnice a vždy za ceny obvyklé, nesoutěžila pro kraj,“ dává pro IDNES.cz ruce pryč od prošetřovaných krajských zakázek.

Filip Bušina za vlády Davida Ratha pracoval jako investiční náměstek středočeského nemocničního holdingu. Rath Bušinu sice „zdědil“ po předchozí administrativě ODS, ale učinil jej svým blízkým spolupracovníkem. Když však vypluly na povrch Bušinovy finanční skandály, hejtman se od něj  na nátlak spolustraníků distancoval a bývalý boxerský reprezentant musel z krajských funkcí odejít.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Největší zločiny. Turek se u Xavera rozjel. Hlavně o tom, kdo ho bude podporovat

17:40 Největší zločiny. Turek se u Xavera rozjel. Hlavně o tom, kdo ho bude podporovat

Filip Turek je superlídrem koalice Přísahy a Motoristů do Evropského parlamentu, podnikatel a někdej…