Bylo to padesát na padesát... Boris Johnson promluvil o tom, jak se léčil

03.05.2020 17:13

Britský premiér Boris Johnson se rozhodl poskytnout rozhovor novinářům. Listu The Sun prozradil, že britská vláda měla připravený plán, co by následovalo, kdyby jeho samého koronavirus zabil. Popsal také, jak se cítil, když ležel na jednotce intenzivní péče a hrozilo mu, že opravdu odejde na onen svět.

Bylo to padesát na padesát... Boris Johnson promluvil o tom, jak se léčil
Foto: repro Youtube
Popisek: Britský premiér Boris Johnson

Boris Johnson britskému listu The Sun s nadsázkou sdělil, že vláda měla připravený plán podobný tomu, který byl připraven v časech, kdy se blížila smrt sovětského komunistického tyrana Josifa Vissarionoviče Stalina. Sám prý cítil, že na tom po zdravotní stránce vůbec není dobře, takže to chápal.

„Bylo těžké pochopit, proč se mé zdraví v několika málo dnech tolik zhoršilo. Pamatuji si, jak jsem byl frustrovaný, nechápal jsem, proč se neuzdravuji,“ prozradil britský premiér. „Dali mi masku a dostali do mě litry a litry kyslíku,“ popisoval dál svůj boj o život.

Vůbec nejhůř se prý cítil, když ležel na jednotce intenzivní péče, viděl, že přístroje, na které bylo připojeno jeho tělo, nehlásí nic pozitivního a on myslel na to, že na nemoc COVID-19 neexistuje lék. Věděl, že to s ním může špatně dopadnout, především ve chvíli, kdy lékaři zvažovali, že mu zavedou hadičku do krku, aby zvládl dýchat.

Zdůraznil, že za svůj život vděčí skvělým lékařům a zdravotním sestřičkám, kteří se o něj úžasně starali. I díky nim si dnes může užívat nově narozeného syna.

Okamžik narození svého syna považuje za něco nádherného. A aby ukázal, jak je vděčný za záchranu života, pojmenoval svého potomka po lékařích, kteří ho zachránili. Syn nese jméno Wilfred Lawrie Nicholas Johnson.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…