Bývalý francouzský prezident: Jsme ve válce

14.11.2015 12:22

K teroristickým útokům v Paříži se nově vyjádřil i bývalý francouzský prezident Nicolas Sarkozy. Vyzval národ k jednotě, která má pomoci překonat těžké časy, stejně jako tomu bylo v historii Francie již mnohokrát. Informuje The Guardian.

Bývalý francouzský prezident: Jsme ve válce
Foto: Indiatalkies.com
Popisek: Nicolas Sarkozy

„Musíme si uvědomit, že k těmto útokům může dojít, a pochopit jejich následky,“ řekl exprezident Sarkozy. „Naše zahraniční politika musí reflektovat skutečnost, že jsme ve válce,“ dodal s tím, že stejně tak musejí vypadat i opatření vnitřní bezpečnosti.

Zároveň dodal, že jeho strana Unie pro lidové hnutí plně podporuje jakékoli „drastické zesílení bezpečnostních opatření k ochraně životů našich krajanů“.

„Náš národ musí držet pohromadě. Naše historie je plná příkoří, o nichž jsme věděli, že je překonáme. A překonáme i tohle, v klidu, rozhodně a pevně,“ uvedl v rozhovoru pro média.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…