Bývalý hejtman Bernad ze STANu: Babiš je nahý. Tak straší migranty. Jak hluboko klesl

04.07.2021 11:11

Lídr koalice Pirátů a Starostů v Plzeňském kraji Josef Bernard se tvrdě obul do šéfa hnutí ANO a premiéra Andreje Babiše. Bernard má za to, že vláda Andreje Babiše tento stát rozvrátila, a když dnes Babiš varuje před možným nástupem Pirátů k moci, měl by prý občany raději varovat sám před sebou. Jenže Bernard byl mezi lety 2015 až 2020, tedy v době společné koaliční vlády na celostátní úrovni, také členem ČSSD.

Bývalý hejtman Bernad ze STANu: Babiš je nahý. Tak straší migranty. Jak hluboko klesl
Foto: archiv Josefa Bernarda
Popisek: Josef Bernard

Josef Bernard v roce 2015 vstoupil do ČSSD a o rok později se za tuto stranu stal hejtmanem Plzeňského kraje. Po celou tuto dobu sociální demokraté vládnou Česku společně s Andrejem Babišem (ANO). Tyto dvě strany vládnou Česku od podzimních voleb 2013. V roce 2020, krátce před dalšími krajskými volbami, byl z postu hejtmana odvolán a opustil řady sociální demokracie.

Dnes, jako nezávislý kandidát za hnutí STAN, vede plzeňskou kandidátku Pirátů a Starostů ve volbách do Sněmovny. A jako kandidát za tuto koalici se jal Piráty a Starosty tvrdě hájit. Především proti premiérovi Babišovi.

K dovršení všeho zlého navíc teď české úřady brání Babiše a jeho Agrofert dočasně odložený ve svěřeneckých fondech, a české soudy nejsou ochotny říci, zda Babiš v kauze firmy Čapí hnízdo čerpal evropské peníze neoprávněně. Babiš neustále odmítá, že by byl ve střetu zájmů, a zároveň do Bruselu vzkazuje, že se nemá co plést do českých záležitostí. Zato peníze do Česka posílat může. Podle Bernarda jde o nehoráznost

„A nalijme si čistého vína. Piráti a STAN nahánějí hrůzu oligarchům nahoře a kmotrům dole. Jsou transparentní a na žádné dohody nepřistoupí. To je ten největší problém. Proto jsou nyní hlavním terčem lživých útoků pana premiéra. ... Ukázalo se, že král je zoufale nahý a neschopný. Budeme tedy zase vrtět psem, strašit migranty, kteří sem notabene ani nechtějí. Když dochází argumenty, vytáhne se starý dobrý šovinismus a nacionalismus. Bože, jak hluboko jste klesl, pane premiére,“ uzavřel Bernard.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…