CNN přiznala chybu a padly tři významné hlavy. Donald Trump chce další

27.06.2017 20:45

Server britského deníku The Guardian informuje o tom, že CNN opouštějí tři pracovníci, protože publikovali zprávu, která podle všeho neobsahovala dostatečně podložené informace, resp. nesplňovala standardy CNN. Prezident Donald Trump nad osudem tří novinářů zajásal. Položil si však také otázku, co udělají další média, která z pohledu současného šéfa Bílého domu šíří lži.

CNN přiznala chybu a padly tři významné hlavy. Donald Trump chce další
Foto: Facebook D. Trump
Popisek: Donald Trump

Tři novináři napsali článek o vazbách jednoho z poradců Donalda Trumpa na jistý ruský investiční fond. Zpráva spatřila světlo světa ve čtvrtek večer, ale v pátek zase zmizela. „Zpráva neodpovídala redakčním standardům,“ oznámila CNN.

Oním poradcem měl být Anthony Scaramucci, který se údajně sešel s Kirillem Dmitrijevem, který řídí jeden z významných investičních fondů. Scaramucci požadoval stažení článku a bylo mu vyhověno. Poradce prezidenta to následně náležitě ocenil. „Každý může udělat chybu, “ napsal na sociální síti Twitter s tím, že omluvu přijímá.

Celý článek v angličtině naleznete zde.

CNN opustili autor textu Thomas Frank, zástupce šéfredaktora washingtonské redakce CNN Eric Lichtblau a ředitel dozorového oddělení Lex Haris.

Kauzy se chopil prezident USA Donald Trump, který CNN dlouho obviňuje, že šíří lživé zprávy neboli fake news. Přiznat barvu by prý ale měla i další média jako Washington Post a New York Times.

„Tak oni nachytali CNN, jak šíří fake news, ale co NBC, CBS a ABC? A co selhání New York Times a Washington Post? Tihle všichni píšou fake news!“ rozpálil se na Twitteru Trump.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…