ČSSD a ODS budou o Středočeském kraji jednat zase za týden

23.10.2012 21:09

Jednání ČSSD a ODS o možné vládě ve Středočeském kraji budou pokračovat za týden. V úterý si alespoň vzájemně potvrdili ochotu jednat o podpoře pro menšinovou vládu sociálních demokratů.

ČSSD a ODS budou o Středočeském kraji jednat zase za týden
Foto: ddm-mb.cz
Popisek: Mladoboleslavský primátor Raduan Nwelati

Zatímco volební lídr a kandidát ČSSD na hejtmana Josef Řihák schůzku označil za přínosnou, jeho protějšek za ODS Raduan Nwelati je zklamán. ČSSD podle něj nepředstavila nic z programu své krajské vlády.

Návrh programového prohlášení mají sociální demokraté předložit ODS příští úterý. Do té doby je ještě čeká jednání s TOP 09 a Starosty a další setkání s komunisty.

"Nedohodli jsme se samozřejmě na ničem. Byl jsem trošku zklamaný, sociální demokracie nás pouze požádala, jestli bychom podpořili menšinovou vládu. My jsme řekli, že ale chceme slyšet nějaké programové prohlášení," uvedl Nwelati, podle nějž byla dnešní schůzka zbytečná. "To samé jsme si de facto řekli už do telefonu," podotkl. Podle Řiháka se řada programových priorit řešila, ODS to ale chce "na papíře".

Nwelati se domnívá, že občanští demokraté nakonec menšinovou vládu nepodpoří, protože ČSSD by musela přijít s programem ODS. Řihák ale uvedl, že s řadou bodů z programu občanských demokratů nemá problém, a poukázal na to, že se s ODS dohodl v Příbrami, kde je starostou.

Nwelati má také obavu, že ČSSD chce schůzkou s ODS "dotlačit do kouta" komunisty, kteří nechtějí podpořit menšinovou vládu ČSSD a požadují posty v radě kraje. Řihák to odmítl, ČSSD podle něj vede vážná jednání. 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…