ČSSD chce dát šťávu interpelacím. Hodlá využít podnětů občanů

09.05.2013 16:24

Sociální demokraté občanům nabízejí možnost zeptat se na to, co je pálí, přímo ministrů vlády Petra Nečase (ODS). Občané mohou ČSSD zaslat formulář s dotazem a poslanci této strany ho přednesou na pravidelných čtvrtečních interpelacích. Toto jednání ve sněmovně tak prý dostane „novou šťávu“. Informaci přináší server iDnes.cz.

ČSSD chce dát šťávu interpelacím. Hodlá využít podnětů občanů
Foto: Michal Babák
Popisek: Sněmovna zeje prázdnotou při interpelacích

Předseda poslaneckého klubu sociální demokracie prozradil, že během tří dnů přišlo od občanů na dvě stě podnětů. Podle jeho názoru to svědčí o tom, že lidé mají této vlády plné zuby. Stínový šéf resortu práce a sociálních věcí Roman Sklenák z ČSSD uvedl, že občané velmi často popisovali svízele spojené s přebíráním a užíváním sKarty.

Naposledy na Mikuláše

"Lidé nám popisovali, jak byli nuceni převzít sKartu, nebo třeba to, jak si bez cizí pomoci nemohou vyzvednout peníze," popsal stínový šéf resortu Sklenák. Nabízí se však otázka, zda bude mít akce ČSSD nějaký výraznější dopad. Premiér Petr Nečas (ODS) se pravidelných čtvrtečních interpelací již delší čas nezúčastňuje a při některých interpelačních čtvrtcích zejí prázdnotou i další ministerské židle. Nečas dorazil na interpelace naposledy 6. prosince. "Možná nám tím chtěl udělat radost ještě pod vlivem toho, že byl Mikuláš," podotkl v nadsázce Tejc.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zapomeňte, nebudeme se o tom bavit.“ Mrazivá dohra covidu. Žaloba do Haagu a pak...

15:58 „Zapomeňte, nebudeme se o tom bavit.“ Mrazivá dohra covidu. Žaloba do Haagu a pak...

Co říkají lidé o vakcinaci? Jedná se o zločiny na lidskosti? Kdo vyvolal covid? Kdo z toho udělal ce…