ČSSD podpořila do Senátu ódéesáckého zakladatele ÚSTRu. Mohlo by to prý ohrozit vyjednávání s ANO

12.10.2014 16:06

V Praze začalo koaliční vyjednávání. Hnutí ANO jedná v Praze o budoucí spolupráci na magistrátu s ČSSD a Trojkoalicí. Právě spolupráci s Trojkoalicí by ale mohlo zkomplikovat to, že v druhém kole senátních voleb ČSSD podporuje kandidáta ODS.

ČSSD podpořila do Senátu ódéesáckého zakladatele ÚSTRu. Mohlo by to prý ohrozit vyjednávání s ANO
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova pražského magistrátu

Konkrétní nabídky ani to, kdo bude příštím primátorem, případně obsadí ten který post na magistrátu, podle jedničky ANO Adriany Krnáčové vyjednávací týmy zatím neřešily. Za hnutí budou koalici vyjednávat Krnáčová, předsedkyně pražské organizace ANO Radmila Kleslová a nově zvolený zastupitel Michal Hašek.

Sociální demokraté označili setkání za „seznamovací jednání". Pro vyjednávání si ČSSD vytyčila tři hlavní priority. Boj proti developerům, sociální dimenze v řízení města a zdravé fungování města. „Budeme trvat na ukončení svévole developerských a stavebních firem v hlavním městě a nedovolíme zahušťování města. Praha také musí být vůči svým občanům sociálně ohleduplná,“ míní Miloslav Ludvík, pražský lídr ČSSD a zvolený zastupitel.

„Chceme, aby Praha měla kompetentní řízení, které bude pracovat pro Pražany a ku prospěchu rozvoje města,“ dodal. Vyjednávací tým ČSSD tvoří kromě lídra kandidátky a šéfa motolské nemocnice Miloslava Ludvíka také zastupitelé Petr Dolínek a Karel Březina. ČSSD dnes ustavila svůj zastupitelský klub a předsedou socialisté zvolili Březinu a místopředsedou je zastupitel Jan Slezák.

Pražskou spolupráci s Trojkoalicí by ale mohl ohrozit fakt, že v druhém kole senátních voleb se zdejší ČSSD rozhodla podpořit kandidáta ODS a bývalého ředitele Ústavu pro studium totalitních režimů Pavla Žáčka proti Václavu Láskovi.

V Praze získalo v boji o magistrát ANO přes 22 procent hlasů. Dosud vládnoucí TOP 09 skončila se ziskem 16 mandátů (20,07 procenta) na druhém místě. Zastupitelské posty bude mít i Trojkoalice a obsadí osm křesel (11,22 %). Po osmi zastupitelích bude mít i ODS (10,97 %) a ČSSD (10,43 %). KSČM (5,91 %) a Česká pirátská strana (5,31 %) obsadí každá po čtyřech křeslech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…