ČSSD si je jistá vítězstvím a na večer chystá jednání s komunisty

26.10.2013 13:49

Sociální demokracie jde do voleb s tím, že v nich vyhraje a do konce roku sestaví vládu. ČTK to sdělil předseda sociálních demokratů Bohuslav Sobotka, který chce povolební jednání s komunisty zahájit ještě v sobotu večer. Od 18.00 má v Lidovém domě zasednout Grémium ČSSD, které se situací bude zabývat. Mohlo by vybrat vyjednávací tým.

ČSSD si je jistá vítězstvím a na večer chystá jednání s komunisty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

"Věřím ve volební vítězství ČSSD a v to, že do konce roku sestavíme stabilní vládu," napsal o svých očekáváních Sobotka, který by měl do Lidového domu dorazit v době uzavření volebních místností kolem druhé hodiny. Ve sklípku zdejší restaurace budou výsledky předčasných voleb spolu s ním sledovat i další členové vedení strany včetně statutárního místopředsedy Michala Haška.

AKTUÁLNÍ VÝSLEDKY VOLEB: Sčítání hlasů minutu po minutě

Minule zvítězili, ale vládu nesestavovali

Pozornosti dvojice těchto kandidátů z Jihomoravského kraje přitom neujde počet preferenčních hlasů, který by podle prezidenta Miloše Zemana mohl sehrát významnou roli při výběru nového premiéra. V posledních volbách v roce 2010 Hašek preferenčních hlasů získal více než Sobotka.

ČSSD minulé hlasování sice se ziskem více než 22 procent hlasů vyhrála, vládu ale nakonec nesestavovala. Letos jí dlouho průzkumy přisuzovaly jasné vítězství, v posledních týdnech před volbami však preference klesaly. Ve dvou posledních průzkumech měla přibližně 23 a 26 procent hlasů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze, čtk

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…