ČSSD v řiti? Zdroj odhalil, jak to je před volbami. Ale radši jen tajně

12.02.2019 8:32

Poslední průzkum společnosti Kantar ukazuje podle všeho na to, že ČSSD by ve sněmovních volbách byla na okraji propasti. Získat by mohla jen pět procent hlasů, což je hranice nutná pro vstup do Sněmovny. Píše o tom deník Právo.

ČSSD v řiti? Zdroj odhalil, jak to je před volbami. Ale radši jen tajně
Foto: Hans Štembera
Popisek: ČSSD, ilustrační foto

Sociální demokracie je podle deníku, i přestože by získala jen šest sněmovních křesel, klidná. Předseda ČSSD Jan Hamáček se domnívá, že se situace stabilizovala. Jeho slova pak doplnil šéf pražské sociální demokracie Petr Pavlík, jenž dodal, že je nutné si vše odpracovat. „Nelze čekat, že se to rychle zvedne. Spíše se to projeví až v parlamentních volbách v roce 2021,“ zmínil Pavlík. 

Anketa

Podporujete přijetí eura? (Hlasování od 12.2.2019)

8%
92%
hlasovalo: 13416 lidí

V nadcházejících volbách do Evropského parlamentu je cílem strany získat alespoň jeden mandát. „Důležitá je psychologická hranice pěti procent. Pokud bychom v květnu v evropských volbách spadli pod ni, bude se opakovat sjezd,“ zmínil jeden z poslanců. A nebyl sám, i ostatní dva vysoce postavení sociální demokraté však raději promluvili tajně. 

„Moje přesvědčení, že jsme měli jít do opozice, asi mělo smysl. Věnovali bychom se sami sobě, musíme řadu věcí v partaji zlepšit a víc komunikovat s občany a našimi voliči. Dnes už těžko můžeme z vlády odcházet,“ uvedl mimo jiné Václav Votava, jenž by měl nyní nahradit ze Sněmovny odcházejícího Milana Chovance (ČSSD). 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…