ČT informuje: Získali jsme cenu za vyvážené zpravodajství o Ukrajině

29.04.2015 20:02

Veřejnoprávní Česká televize získala Novinářskou cenu pro rok 2014 za vyvážené zpravodajství o ukrajinské krizi. V tiskové zprávě o tom informovala tisková mluvčí televize Alžběta Plívová. Porota ocenila i osobní nasazení reportérů v místě konfliktu.

ČT informuje: Získali jsme cenu za vyvážené zpravodajství o Ukrajině
Foto: repro youtube.com, tan
Popisek: Ukrajina

„Česká televize v Novinářských cenách za rok 2014 zvítězila ve všech kategoriích audiovizuální žurnalistiky. Pořad Horizont ČT24 a jeho redaktoři si odnesli ocenění za komplexní, vyvážené a analytické zpracování dění na Ukrajině. Uspěly rovněž příspěvek mapující praktiky při nákupu nemocničních přístrojů a reportáž o situaci kolem havířovského nádraží,“ hlásí ČT.

V případě Ukrajiny porota ocenila nejen to, že divák dostal komplexní informaci, ale také nemalé nasazení zpravodajů v nebezpečných zónách. Ocenění se ale dočkalo i ryze domácí téma, totiž kritická reportáž o poměrech ve zdravotnictví, resp. o nákupu stejných přístrojů různými nemocnicemi za rozdílné ceny.

Připomeňme, že za reportáže tohoto typu veřejnoprávní televizi chválil i ministr financí Andrej Babiš. Stěžoval si však také, že příliš často kriticky informuje o jeho Agrofertu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: čtk, mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…