ČT musí být nezávislá na politických i ekonomických tlacích. Známá tvář televizní revoluce, dnes kandidát na ředitele, představil své vize

21.04.2017 11:36

Kandidát na šéfa ČT Karel Novák odmítá návrat reklamy na programy ČT1 a ČT24. Novák to uvedl ve svém vyjádření pro server Dotyk.cz.

ČT musí být nezávislá na politických i ekonomických tlacích. Známá tvář televizní revoluce, dnes kandidát na ředitele, představil své vize
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Logo ČT

Karel Novák je dlouholetým redaktorem a redakčním funkcionářem zpravodajství České televize. Byl například výraznou osobností "televizní krize" v roce 2000.

Českou televizi podle Nováka čeká změna hlavně ve dvou oblastech. „V koncepci programu ČT24 a v přechodu na vysílání ve formátu DVB-T2. Zatímco první z nich se dá uskutečnit bez dodatečných nákladů, vysílání v novém formátu bude hlavně v přechodové fázi finančně náročné,“ uvedl.

Celý text je ZDE.

Českou televizi by chtěl mít financovanou pouze z koncesionářských poplatků a jisté míry obchodní činnosti, jako je sponzoring. „Nechci návrat reklamy na ČT1 a ČT24. Televize veřejné služby musí být nezávislá na jakýchkoli ekonomických tlacích (samozřejmě i na politických),“ uvedl Novák.

A jak hodnotí éru stávajícího ředitele Petra Dvořáka? „Éra Petra Dvořáka je celkově pozitivní, nejlépe hodnotím Déčko, nepovedlo se zabránit poklesu sledovanosti ČT24,“ uvedl.

 

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…