ČT v ohrožení? Písařovicová otevřeně o tom i Moravcovi

24.04.2019 10:47

Z vyslýchající se stala vyslýchaná. Daniela Písařovicová z ČT zavítala do Osobnosti Plus na Českém rozhlase. Uvedla, že si na rozdíl od Václava Moravce nemyslí, že člověk nemůže chodit k volbám, aby byl jako moderátor nestranný. Došlo i na otázky ohledně ohrožení ČT. „Připadá mi, že může být Česká televize do budoucna ohrožena, ale v tuto chvíli to tak nevímám,“ řekla k tomu moderátorka Událostí, komentářů. Ohrožení podle ní pochází od těch, kdo křičí o neobjektivitě ČT.

ČT v ohrožení? Písařovicová otevřeně o tom i Moravcovi
Foto: Repro Youtube
Popisek: Daniela Písařovicová na Českém rozhlase Plus

„Nejsem jako Moravec,“ připomenula moderátorka Barbora Tachecí výrok Písařovicové, která jako rozdíl mezi ní a jejím kolegou uvedla, že ona k volbám chodí. Písařovicová pak dodala, že každý moderátor je jiný a každého při odpovědích hostů napadnou jiné otázky. Tachecí pak zmínila výkon Světlany Witowské při prezidentské debatě. Písařovicová souhlasila, že její kolegyně odvedla dobrou práci, ale dobrou práci prý odvádí i Václav Moravec. Z dalších moderátorů ocenila práci Daniely Drtinové a Martina Veselovského. V Událostech, komentářích podle ní odvádějí všichni „stabilně dobrou práci“.

Anketa

Pocítili jste při nákupech v posledních měsících zdražení zemědělských a potravinářských produktů?

98%
2%
hlasovalo: 11414 lidí

Tachecí opět stočila rozhovor k Moravcovi a k volbám, ke kterým prý moderátor kvůli objektivnosti nechodí. „Václav Moravec ať dělá, co uzná za vhodné a ať dělá svojí práci svědomitě, s nejlepším vědomím a svědomím, a pak ať si klidně nechodí volit. Jestli tohleto je pro něj věc, jak ještě lépe poukázat na to, že je nestranný, tak ano, ale já si nemyslím, že je to nutné,“ míní moderátorka Událostí, komentářů.

Podle ní jsou v Česku lidé, kteří nechápou, že moderátor má být svému protějšku názorovým oponentem, ale to neznamená, že moderátor sám takové názory zastává. Tachecí se pak zeptala, zda ji někdy nějaká reakce diváka rozhodí. Moderátorka ČT řekla, že k tomu dochází, když si je sama vědoma své chyby. „Když jsem třeba chybovala během toho rozhovoru, špatně jsem argumentovala nebo jsem neměla dostatek informací, a pak vím, že ten rozhovor byl v určitou chvíli slabší, tak to mě rozhodí,“ prozradila Písařovicová. A dodala, že pak si je vědoma toho, že lidé to vidí, a snaží se chyby propříště vyvarovat. Ale větší starost jí prý dělá, když jí něco vytkne editor.

Písařovicová také popsala své začátky, kdy se učila metodou „pokus – omyl“ a říkala si, zda o něco nepřišla tím, že nestudovala žurnalistiku, ale Vysokou školu ekonomickou. Tachecí jí odpověděla, že ona také vystudovala VŠE a nikdy neměla pocit, že by studenti žurnalistiky věděli o moderování více než ona.

Tachecí se dále zeptala, zda v České televizi je nějaký pocit fatálního ohrožení. „Bezprostředního ne, potenciálního, si myslím, že ano,“ zhodnotila „nebezpečí“ Písařovicová s dodatkem, že může hovořit jen sama za sebe. „Připadá mi, že může být Česká televize do budoucna ohrožena, ale v tuto chvíli to tak nevnímám,“ upřesnila. Konkrétně jsou hrozbou údajně ti, kdo nejvíce „křičí o neobjektivitě ČT“. „To je skupina několika poslanců, to není jednotlivec,“ doplnila.

Barbora Tachecí si všimla, jak Písařovicová vážila v poslední odpovědi slova – a tak se zeptala, zda ji neštve, jak si musí dávat pozor na jazyk. Moderátorka ČT k tomu poznamenala, že to k této práci patří, a svoje názory prý ventiluje mezi svými přáteli a v rodině, takže pak nemá potřebu sdílet své názory na sociálních sítích nebo v rozhlase.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…