Čapí hnízdo: Babiš nebude rád. Slonková prý zase něco zjistila

13.05.2019 8:05

Novinářka Sabina Slonková se dlouhodobě věnuje předsedovi vlády Andreji Babišovi (ANO) a jeho okolí. Ještě před tím, než z vlády skutečně zmizel ministr spravedlnosti za ANO Jan Kněžínek, Slonková psala, že by se ho Babiš rád zbavil. Teď dáma přichází s další úvahou. Teď se prý možná blíží další rošáda. Tentokrát ne přímo ve vládě, ale v policii.

Čapí hnízdo: Babiš nebude rád. Slonková prý zase něco zjistila
Foto: repro youtube.com / tan
Popisek: Sabina Slonková

Předseda vlády Andrej Babiš je vedle své manželky Moniky Babišové a dalších příbuzných jedním z obviněných v kauze Čapí hnízdo. Novinářka Sabina Slonková již dlouho píše o tom, že se Babiš může pokusit svou kauzu ovlivnit. Když informovala o blížícím se vyhazovu exministra spravedlnosti Jana Kněžínka z vlády, uvedla, že Babišovi ve skutečnosti jde o výměnu nejvyššího státního zástupce Pavla Zemana, protože nový nejvyšší žalobce může mít vliv na své podřízené.

Anketa

,,Stalin neosvobozoval, Stalin dobýval a dobývaná území držel. Na svobodu jsme čekali dalších 44 let," uvedl Mirek Topolánek. Souhlasíte?

hlasovalo: 11151 lidí

Nová ministryně spravedlnosti Marie Benešová sice hned po svém nástupu do úřadu veřejnost ujišťovala, že se ve vládě nechystá navrhnout sesazení Pavla Zemana z postu nejvyššího státního zástupce, jenže jedním dechem dodávala, že je Zeman šéfem žalobců dost dlouho a nebylo by od věci nejen jemu, ale i jeho kolegům stanovit pevně dané funkční období.

Slonkové se zdá, že se chystá další personální rošáda. „Je to skoro rok, co ze svého postu odešel šéf pražských policistů Miloš Trojánek, jehož lidé vyšetřovali kauzu Čapí hnízdo. Nyní se podle informací Neovlivní.cz začala kývat židle pod jeho nástupcem Janem Ptáčkem. Hraje i tentokrát roli trestní kauza, v níž českému premiérovi hrozí vězení pro podezření z dotačního podvodu?“ zeptala se Slonková.

Ačkoli to prý nikdo nepotvrdí veřejně, od Ptáčka se možné očekávalo, že zkrotí vyšetřovatele kauzy Čapí hnízdo Pavla Nevtípila. Jenže se tak nestalo, Nevtípil dokončil vyšetřování a případ předal státnímu zástupci. Teď je na žalobci, zda a kdy podá na premiéra žalobu a jestli se Andrej Babiš bude muset postavit do ohrádky pro obžalované osoby stojící před soudem.

„Nakolik to spolu souvisí, to nikdo nahlas neřekl. Ale jisté je, že Ptáček nesplnil očekávaní jistých kruhů a to, že Nevtípil případ nedotáhne do konce,” tvrdí zdroj z bezpečnostní komunity. 

„Informace o tom, že se už má připravovat výběrové řízení na pozici ředitele pražské policejní správy, potvrdil i další obvykle dobře informovaný zdroj. Policie oficiálně nic nekomentuje, zprávy o chystané personální změně ale výslovně nepopřela,“ doplnila ještě Slonková.

Ke svému případnému odchodu se zatím nevyjádřil ani Ptáček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …