Čapí hnízdo: Schůze Sněmovny ještě nezačala, ale Kalousek už má jasno

23.03.2016 10:31

TOP 09 a ODS se na dnešní mimořádné schůzi Sněmovny budou obracet spíše na premiéra a předsedu ČSSD Bohuslava Sobotku než na šéfa ANO Andreje Babiše. Informuje o tom server Echo24.

Čapí hnízdo: Schůze Sněmovny ještě nezačala, ale Kalousek už má jasno
Foto: repro TV Prima, tan
Popisek: Miroslav Kalousek v Partii na Primě

„Rozhodně neočekávám žádné třeskuté informace od Andreje Babiše. A dokonce se ho ani na nic nebudeme ptát. Protože to všechno, co už řekl, má, myslím, dostatečnou vypovídající hodnotu. Opravdu mě nezajímá, koho označí za bílého koně těch anonymních akcií, protože ty koneckonců během těch pěti let mohlo držet třeba pět tisíc lidí. Každý den někdo jiný,“ řekl serveru šéf TOP 09 Miroslav Kalousek.

Celý text je ZDE

Podle šéfa TOP 09 by si poslanci neměli hrát na soudce nebo vyšetřovatele. Sněmovna by ale měla zaujmout jasné politické stanovisko ke kauze, která hýbe vládou. „Poslanecká sněmovna by měla jasně říci, zda je, nebo není únosné, aby vrchním kontrolorem evropských dotací, tedy ministrem, který odpovídá za auditní orgán České republiky, byla osoba podezřelá z dotačního podvodu. A zda je to únosné reputační riziko pro Českou republiku, nebo to únosné není. Tady zejména očekáváme stanovisko od pana premiéra,“ dodal Kalousek s tím, že od samotného Babiše čeká obranu útokem.

Podobně vidí celou kauzu i šéf ODS Petr Fiala. „To není skandál, který by živila a vyvolávala ODS a pravicová opozice. Ten řeší veřejnost, žije v médiích. Objevuje se celá řada otázek vzhledem k podezření z dotačního podvodu. Očekávám, že se nám dostane nějakého vysvětlení. A pokud nebude důvěryhodné, očekávám hlavně nějaké kroky premiéra české vlády. Protože tohle už dnes není kauza, která by se týkala jen Andreje Babiše. Znevěrohodňuje celou vládu premiéra Sobotky,“ řekl serveru Fiala.

Ten si prý nedovede představit, že by se Sobotka k celému případu nevyjádřil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …