Časopis zmapoval lidové vzkazy americkému velvyslanci. Česky a hezky

19.01.2017 13:55

Na Karlově mostě proběhla před několika dny rozlučka s končícím americkým velvyslancem v Praze Andrewem Schapirem. Nastupující americký prezident Donald Trump si přeje vyměnit velvyslance co nejrychleji. Schapiro má tedy před sebou posledních pár dní. Z Prahy ho vyprovází mráz, sníh a asi padesát aktivistů. Týdeník Faktor S ve svém aktuálním vydání vybral rovněž vzkazy, které na velvyslancovu adresu nalezl na zpravodajských serverech.

Časopis zmapoval lidové vzkazy americkému velvyslanci. Česky a hezky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Francouzský velvyslanec v ČR Jean-Pierre Asvazadourian a americký velvyslanec v ČR Andrew Schapiro

„Šapito, Šapito, u nás máš dopito." "Dorazili i z Kojčic u Pelhřimova". To jsou jen namátkou vybrané vzkazy, které Faktor S zacitoval. „Nestojí za nic, nechoval se jako diplomat," je také k vidění v časopisu.

Rozlučkovou akci, zmíněnou v úvodu textu, uspořádal aktivista Tomasz Peszynski. Dorazilo na ni asi 50 lidí. Původně sice počítali s tím, že budou zpívat písničky a přát velvyslanci všechno dobré na cestu domů celou hodinu, ale mráz a sníh jejich plány notně pozměnily. Celá akce nakonec trvala asi 20 minut. Zazněla píseň Škoda lásky a pak také Goodbye Andrew, kterou stvořil písničkář Quido Czerny. K písni se vyjádřili i mnozí čtenáři serveru ParlamentníListy.cz a Czerny jim za to s nadsázkou poděkoval.

„Pokud je to člověk podobných hodnot, je jasné, že vůči němu se budou chovat hezky, a vůči někomu, kdo zastává pro ně nepohodlný názor, ošklivě. Neviděl bych v tom však nějaké spiknutí, jde prostě o demografický jev, který svedl podobné lidi dohromady,“ objasnil sociolog Vojtěch Bednář komentující v obecné rovině Interview ČT 24 s končícím americkým velvyslancem Andrewem Schapirem. Pro ParlamentníListy se na toto téma vyjádřila i bývalá členka Rady ČT Jana Dědečková. „Česká televize je zaujatá. Je to prostě tak. Jsou to pořád stejné prohřešky. Snaží se vytvářet agendu místo, aby popisovali děje ve společnosti. Ale nevím, co s tím dělat. Museli by se naštvat ti, co ji platí,“ konstatovala.

Schapiro jako velvyslanec USA v České republice působil od září 2014. Nová americká garnitura o jeho služby neprojevila zájem. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…