Čau lidi, jedu za váma, spustil Babiš. Zato vláda si dělá z lidí jen srandu

16.05.2022 17:24 | Komerční článek

Expremiér Andrej Babiš (ANO) se dnes vypravil na cesty, a to na jižní Moravu. „Všichni mi píšete, že se mám stavit. Snad to postupně zvládnu,“ zmínil Babiš ve svém pravidelném pořadu Čau lidi. Zároveň hovořil o tom, že vláda nenaslouchá. „Z lidí si dělá srandu a přichází s tzv. deštníkem proti drahotě,“ poznamenal Babiš.

Čau lidi, jedu za váma, spustil Babiš. Zato vláda si dělá z lidí jen srandu
Foto: Reprofoto: FCB Andreje Babiše
Popisek: Andrej Babiš

Anketa

Souhlasíte s trvalým umístěním vojsk jiných členských států NATO na území ČR?

4%
95%
hlasovalo: 47751 lidí

„Minulý týden ve Sněmovně jsme se snažili občanům vysvětlit, proč jsme nesoběstační v potravinách a v zemědělství, proč by vláda měla pomoci lidem přímo tak, aby to viděli na faktuře za elektřinu, plyn a teplo; ale bohužel vláda nejenom nenaslouchá, ale ignoruje nás. Z lidí si dělá srandu a přichází s tzv. deštníkem proti drahotě. Tak to je údajně nějaká pomoc, ale v reálu je to jenom web. Web, který samozřejmě lže, že občané dostanou 100 miliard. Přitom většina těch peněz, ty musejí dostat důchodci ze zákona, a samozřejmě my jsme hlavně přispěli tím, že jsme navyšovali důchody a že jsme předkládali vždycky valorizaci, proti které tato stávající koalice bojovala,“ řekl Babiš.

Deštník proti drahotě je podle něj jen výsměchem, který nefunguje. „Efektivní pomoc nepřichází. Samozřejmě provládní média stále opakují, jak tato vláda je skvělá,“ zmínil Babiš. 

„A Fialova vláda stále říkala, jak zatočí s tou inflací. Vymlouvá se na naši vládu, vymlouvá se na Putinovu agresi na Ukrajině. Takže oni za nic nemůžou. Já říkám: ano, je to globální inflace, ale my jsme tu inflaci srazili tím, že jsme lidem pomohli, že jsme jim vrátili ty peníze. Prostředky na to vláda má, je to 2 260 miliard zdrojů, obrovské zisky ČEZ – za první kvartál má třikrát vyšší zisk než minulý rok – takže když bude vláda chtít, klidně si může z ČEZ vzít 60 miliard,“ podotkl Babiš. 

„Obrovská inflace a nárůst cen potravin a v celé ekonomice dopadá velice negativně na rodiny s dětmi. Rodiče nemají peníze na školní obědy ani na školní výlety. Já skutečně nechápu, na co Fialova vláda čeká. Měla by okamžitě pomoci rodinám s dětmi. Naše hnutí minulý týden předložilo legislativní návrh jednak jednorázového příspěvku pro seniory 6 000 korun a zvýšení rodičovského příspěvku z 300 na 400 tisíc, a hlavně zvýšení příspěvku na mobilitu z 550 korun na 2 000 měsíčně. Tyto návrhy dáme do legislativního procesu příští týden,“ dodal.

„Pan Bartoš potom, co zlikvidoval náš zákon, teď přichází a nabízí vám, že stát bude realitka, že stát pronajme váš byt. Já skutečně nevím, kdo z vás by chtěl, aby se stát staral o jeho nemovitosti. No, silně o tom pochybuji. Myslím, že většina má z toho horor. Zatím je to dobrovolné. Doufejme, že se nedožijeme toho, že to bude povinné – jak někde v Evropě to tito extremisté zeleno-pirátští prosazují. Držme si palce, aby nedošlo ke znárodnění,“ řekl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…