Čeká nás levicové peklo na zemi, varuje po sjezdu ČSSD občanský demokrat

17.03.2013 11:58

Sociální demokracie na svém sjezdu v Ostravě deklarovala, že je i v čase krize připravena zvyšovat minimální mzdu a firmám i jednotlivcům přislíbila zvýšení daní. Občanský demokrat Jiří Janeček k tomu dodává, že zvyšování minimální mzdy v nelehkých časech totiž povede k vyšší nezaměstnanosti. Jediným slušným krokem prý bylo vyřazení Jiřího Dienstbiera z vedení strany. ODS také musí říct stop vyčůránkům.

Čeká nás levicové peklo na zemi, varuje po sjezdu ČSSD občanský demokrat
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Sjezd ČSSD skončil tiskovou konferencí

"Stínový ministr financí Jan Mládek chce například pro fyzické osoby zavést daňovou progresi s horní sazbou 38 % místo současné 15procentní rovné daně, firmám chce zvýšit daně z 19 na 21 procent," varuje Janeček. To bude rána pro podnikatele, ze kterých se buď stanou nezaměstnaní nebo budou nuceni propouštět, takže ČSSD svými kroky uškodí nejvíce zaměstnancům, které podle vlastních vyjádření hájí.

Inspirace pro ODS

Janeček také připomíná, že Mládek označil živnostníky za parazity, čímž se ve stylu vyjadřování sociální demokraté přiblížili komunistické rétorice z padesátých let minulého století. Podle člena ODS musí ten tento sjezd být posledním varováním pro ODS a pravici obecně. Jen sjednocená pravice bude totiž schopna čelit zhoubným sociálně demokratickým plánům. Snad jediným dobrým krokem bylo nezvolení Jiřího Dienstbiera místopředsedou strany.

"Pokud totiž udělali oranžoví něco rozumného, tak to bylo nezvolení 'profesionálního syna' Jiřího Dienstbiera místopředsedou strany. Pochopili, že pouhé opakování slov 'slušnost' a 'boj proti korupci' není politickým programem, pokud jde jen o slova a nic, co by vedlo k jejich naplnění," píše Janeček. V této věci by se ODS měla od oranžového ostravského sjezdu inspirovat.

ODS musí podle Janečka začít více naslouchat členské základně a nepřiklánět se k rušení místních organizací, které se odehrálo na Praze 4. To ale nestačí.

Stop vyčůránkům

Naslouchat členské základně samo o sobě nestačí. Občanští demokraté musí dosáhnout toho, aby stát hospodařil s vyrovnaným rozpočtem. Na polích se nemají pěstovat plodiny přidávané do paliv, ale obilí, ovoce či zelenina. Státní správa musí zeštíhlit, ale policisté, hasiči nebo učitelé musí podle Janečka dostat zaplaceno za svou dobře odváděnou práci.

"Není normální podporovat lidi, kteří mají zdravé ruce a prostě se rozhodli, že se jim jen nechce pracovat. V ČR pracuje 100 tisíc přistěhovalců. Proč? Ať jejich práci dostanou naši lidé a pokud ji nechtějí, ať zůstanou bez podpory. Místo vyčůránků a lenochů musí stát začít podporovat růst populace," vypočítává další priority, kterým by se ODS měla věnovat.

Ve shodě s exprezidentem Václavem Klausem Janeček varuje i před nevolenou občanskou společností, jejíž aktivisté brzdí např. výstavbu nezbytných dálnic.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…