Celé jinak. Cimický: Svědectví, nad nímž feministky puknou

10.11.2021 10:45 | Ze sítí

Po kauze Dominika Feriho, kterou jako první otevřely PL, řeší Česko další obvinění ze znásilnění u známé osobnosti. Hned několik žen ukázalo prstem na psychiatra Jana Cimického. Spisovatel Jaroslav Čejka si všímá, že zedníky, kuchaře nebo instalatéry ženy takto veřejně neobviňují, i když případy znásilnění od těchto profesí tu zcela jistě jsou. A rovněž vyvrací, že by predátory mohly být jen ženy.

Celé jinak. Cimický: Svědectví, nad nímž feministky puknou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Cimický

Anketa

Jste pro zavření hospod a restaurací? (Ptáme se od 10. 11. 2021)

14%
75%
hlasovalo: 23659 lidí
Mezi kauzami, které se probírají v médiích v posledních dnech, je i obvinění psychiatra Jana Cimického ze znásilnění. Prvně ho z tohoto činu obvinila herečka Jana Fabiánová, postupně se přidaly další, ať už anonymně nebo veřejně, jak uvádějí SeznamZprávy. „Prohlašuji na svou čest: MUDr. Jan Cimický mě sexuálně napadl za dveřmi své ordinace, kdy mi nebylo ještě ani 23 let. Mlčela jsem mnoho let, protože mě tehdy moje matka, paní Naďa Urbánková, varovala před důsledky zveřejnění celé situace a rizika pomsty od agresora. Nyní ovšem již nemohu dál mlčet. Protestuji tímto veřejně proti ocenění Jana Cimického prezidentem České republiky. Podle mého názoru měl již dávno odejít z veřejného prostoru a doufat, že jeho oběti budou i dále mlčet,“ napsala Fabiánová na sociálních sítích.

K obvinění Cimického měl nicméně několik poznámek spisovatel Jaroslav Čejka, který se dočetl, že Cimický je „sexuální predátor“. „Z obtěžování ho obvinila jistá herečka a spisovatelka, o které jsem do té doby neslyšel. A přidaly se další. Doktor Cimický se jejich zásluhou zařadil po bok takových slavných sexuálních predátorů, jako jsou režiséři Roman Polanski, Woody Allan, americký exprezident Donald Trump, afročeský exposlanec Dominik Feri a mnohé další celebrity,“ řekl Čejka.

Podivil se ovšem nad tím, jak obvinění směřují na významné muže a ne například na zedníky, instalatéry, soustružníky nebo kuchaře. „Já přitom osobně znám jednu bytost ženského pohlaví, která se mi přiznala, že ji proti její vůli přiměl k sexu opravář její automatické pračky, a to přímo na ní. Prý přitom zažila poprvé v životě orgasmus,“ svěřil se.

A rovněž protestoval proti tomu, že by sexuální predátoři byli jen muži. „Není to diskriminace svého druhu?“ ptal se spisovatel a přidal další příběh: „Mě takhle znásilnily dvě mladé ženy v zimě roku 1977. Došlo k tomu v lázních Karlova Studánka, kam jsem tenkrát urychleně odjel, abych se vyhnul nátlaku podepsat Antichartu, aniž by mi dal někdo Chartu 77 přečíst. Došlo k tomu na večírku v bytě jedné z predátorek, kde jsem zbyl jako jediný použitelný chlap. (Ostatní se buď vytratili nebo po svařeném rybízověm víně usnuli jak špalky.) Predátorka, u které se mejdan konal, pracovala v lázních jako servírka, a ta druhá se tam léčila stejně jako já. Přiznávám se, že jsem jejich násilí kladl jen symbolický odpor. A nikdy jsem si na nic nestěžoval. Ani na to donucování k podepsání Anticharty, kterému jsem se na rozdíl od mnohých dnes slavných umělců celkem snadno a elegantně vyhnul, ani na to znásilnění.“

Čejka žertoval, že by mohl mlčet i nadále, ale nedá mu to. „Chtěl bych poukázat na dosud zamlčovanou oblast diskriminaci žen. Jako by všechny byly jen nějaké pasivní chudinky! A navíc bych se rád přiživil na popularitě všech obětí neslýchaného sexuálního nátlaku. Já vím, je to ode mne sobecké, ale má touha stát se stejným předmětem zájmu bulvárních i mainstreamových médii je silnější, než moje někdejší diskrétnost a vrozená skromnost. Snad mi tu nekalou konkurenci ženy odpustí!“ doufá Jaroslav Čejka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…