Celostátní čísla: Babiš drtí vše, Okamura se drží, TOPka vstává z mrtvých, ČSSD se řítí k zemi

26.09.2018 11:15

Hnutí ANO nadále nechává své politické soupeře daleko za sebou, i v září by zvítězilo v hypotetických sněmovních volbách se ziskem 28,1 procenta hlasů. Na druhé místo se ovšem posunuli Piráti, a to se ziskem 13,9 procenta hlasů. Třetí je pak ODS, která byla v srpnu druhou nejsilnější stranou. Nyní by získala 13,1 procenta hlasů. Průzkum přinesla agentura SANEP.

Celostátní čísla: Babiš drtí vše, Okamura se drží, TOPka vstává z mrtvých, ČSSD se řítí k zemi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Andrej Babiš

Čtvrtou příčku by obsadila SPD Tomia Okamury se ziskem 12,7 procenta hlasů. KSČM by s aktuálním ziskem 7,2 procenta hlasů předstihla ČSSD, která by v září skončila až na šestém místě, a to s podporou 6,4 procenta voličů. 

Aktuální volební preference mohou do jisté míry reflektovat voličské nálady před komunálními volbami, čemuž napovídá jak posilování Pirátů, ODS, SPD, tak ale i například pokles voličské podpory ČSSD. Jak Piráti, tak i ODS, ale právě i SPD mohou podle dostupných průzkumů komunálních preferencí či volebních potenciálů získat v nadcházejících komunálních volbách výrazné posílení pozic. Oproti tomu sociální demokraté mohou naopak výrazně oslabit. 

Neméně zajímavý je, ve srovnání se srpnovým průzkumem volebních preferencí společnosti SANEP, výrazný nárůst podpory TOP 09, která by aktuálně získala 5,2 procenta hlasů, což je ovšem o 1,7 procentního bodu více než v srpnu.

KDU-ČSL by i v září získala 5,1 procenta hlasů. Hnutí STAN se aktuálně těší podpoře 5 procent voličů a drží se tak na hranici vstupu do Poslanecké sněmovny. Jiná politická strana či hnutí by v září poslanecká křesla nezískaly.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…