Celý den s Babišem: U dětí nemám podporu. Nechtěly, abych šel do politiky

28.12.2022 17:58 | On-line

Prezidentská kampaň před volbami, které se uskuteční v lednu příštího roku, vrcholí. Mnohé televize, či servery, či časopisy vsadily na osvědčený typ reportáže, při kterém se kandidátovi na jeden den „přilepí“ na paty a sledují jeho činnost od rána až do večera. Výjimkou nebyl ani deník Blesk, který strávil jeden den s bývalým premiérem a jedním z favoritů prezidentské volby Andrejem Babišem.

Celý den s Babišem: U dětí nemám podporu. Nechtěly, abych šel do politiky
Foto: Screen FB Andreje Babiše
Popisek: Andrej Babiš v předvolebním klipu

„Na pomyslné špici veřejných průzkumů se navzájem střídají tři kandidáti, mezi nimi i současný předseda hnutí ANO, Andrej Babiš. Tým Blesk Zpráv vyrazil sledovat jeho kroky do východních Čech a to po celý den,“ zmínili se redaktoři v úvodu reportáže.

Prezidentské úkoly by zvládl okamžitě

„I když nám tvrdil, že asi volby nevyhraje, upozorňoval, že by mohl prezidentovat už zítra,“ dadali ještě známou Babišovu větu, kterou odkazuje na svoje politické a státnické zkušenosti z doby, kdy dělal premiéra České republiky, reprezentoval naši zemi a zastupoval také prezidenta Miloše Zemana, když bylo potřeba.

Podle něj je role premiéra daleko těžší, než ta prezidentova.

Začátek dne se nesl ve znamení otevření náchodského zámeckého kopce, kam Andrej Babiš dorazil i se svojí manželkou Monikou a první dámou Ivanou Zemanovou.

Byla zima, tak byli všichni zabaleni do kabátů a čepic a bývalého premiéra nebylo podle redaktorů Blesk.cz téměř poznat.

Děti nechtěly, abych kandidoval

Anketa

Odradil vás pořad s Babišem a dětmi od volby lídra ANO?

4%
82%
hlasovalo: 45030 lidí
Náchod ale nebyla jediná zastávka šéfa hnutí ANO na jeho východočeské vyjížďce. Odtamtud pokračoval ve svém dnes už legendárním obytném voze ještě do Jaroměře a Dvora Králové.

V jeho kabině přišla podle reportérů řeč i na jeho rodinu a na nadšení jejích členů z Babišovy kandidatury na prezidenta.

To zřejmě není nijak valné, protože sám Andrej Babiš deníku Blesk řekl, že jeho děti Vivien a Frederik z jeho kampaně na prezidenta radost nemají. „U dětí nemám moc podporu.

„Moje děti nikdy nechtěly, abych šel do politiky,“ přiznal s tím, že tedy kampaň dělá většinou sám.

Pozitivní kampaň s kritikou vlády

Svoji kampaň vede Andrej Babiš v pozitivním duchu, jak slíbil na jejím začátku. nijak zvlášť se proto nevymezuje vůči ostatním kandidátům.

To ale neplatí v případě vlády Petra Fialy. na tu má Babiš pořádně spadeno.

„Je totálně asociální. Takovou vládu jsme tady ještě neměli. Nejhorší vláda od vzniku samostatné České republiky,“ kritizoval současnou vládu s tím, že pokud bude zvolen za prezidenta, snažil by se o lepší komunikaci právě s vládními činiteli.

Že by bylo o čem mluvit, prokázal mimo jiné i na besedě, kterou absolvoval ve Dvoře Králové a kde se většina otázek točila právě kolem vládní politiky, vysokých cen energií a obav běžných občanů o jejich budoucnost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: MaA

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

15:16 Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

Kam zmizeli žoldnéři wagnerovců? Zdá se, že kremelský vládce Vladimir Putin nadále dokáže efektivně …