Cena Zlatý Babák 2012 má svého vítěze. Stál vás přes půl milionu

01.05.2012 7:23

Již druhým oceněným Zlatým Babákem 2012 redakcí Česká pozice je bývalý prezident NKÚ František Dohnal. Ten cenu získal kvůli svému odchodnému z funkce, které činilo bezmála 650 tisíc korun. Cena pojmenovaná po poslanci VV Michalu Babákovi je udělována těm, kteří si v krátké době inspirativním způsobem polepšili.

Cena Zlatý Babák 2012 má svého vítěze. Stál vás přes půl milionu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze - ilustrační foto

Bývalý šéf Nejvyššího kontrolního úřadu ji získal nejen kvůli snahy zmařit kontrolu, jak úřad hospodaří s penězi. „Neméně proslaveným je další Dohnalův kousek, totiž že spojení dvou luxusních bytů s rozlohou přes dvě stě metrů čtverečních a se stometrovou terasou na Vinohradech, je standardní bydlení, na které měl zkrátka nárok,“ píše server ČP.

Cena za promptní a právně nezpochybnitelnou žádost o zlatý padák

Cenu získal především kvůli záležitostem s jeho odchodným. Po vynesení pravomocného rozsudku na osm měsíců odnětí svobody s podmíněným odkladem na osmnáct měsíců totiž Dohnal napsal NKÚ dopis, v němž žádá, aby mu bylo vyplaceno odchodné, na které má ze zákona nárok.

Odchodné ale činilo pětinásobek platu, tedy bezmála 650 tisíc korun. Kvůli této částce bylo dokonce schváleno mimořádné rozpočtové opatření. „A maličkost, že byl pravomocně odsouzen, v jeho požadavku nesehrála pražádnou roli. Jen uznejte, za právnicky vyladěné domáhání se svých práv a optimální načasování žádosti o padák, si Dohnal Zlatého babáka víc než zaslouží,“ dodává k ceně Česká pozice. 

Cena Babáka má i vedlejší kategorie

Rozhodujícím faktorem pro zisk ceny Zlatý Babák není částka, o kterou si dotyčný polepšil, ale inspirativní způsob, jakým toho dosáhl. Dalšími odměněnými, které server ocenil, jsou i Roman Janoušek, ten získal cenu za Babákovinu roku, nebo Jaroslav Anders za Sponzora roku. Cenu Babák za celoživotní dílo dostal exstarosta Prahy 1 Pavel Bém.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…