Centrum všech leváren, hlava organizovaného zločinu. Noviny píší o pekelné sněmovní přestřelce lídrů

07.12.2013 6:57

O vyostření atmosféry ve sněmovně při schvalování státního rozpočtu na rok 2014 se včera postarali Miroslav Kalousek a Andrej Babiš. Šéf ANO označil bývalého ministra financí za hlavu organizovaného zločinu a podle informací MF Dnes Kalousek zase zaspekuloval o tom, kdo řídí Babiše. Jeho případnou účast ve vládě komentoval tvrzením, že pak už bude Babiš sám sobě kmotrem.

Centrum všech leváren, hlava organizovaného zločinu. Noviny píší o pekelné sněmovní přestřelce lídrů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek v poslanecké sněmovně

Včera se ve sněmovně schvaloval rozpočet a přes všechny výtky dolní komorou hladce prošel. Pro byly strany rýsující se vládní koalice a také komunisti. Proti se postavila ODS a TOP 09. Zejména Kalousek podle MF Dnes velmi emotivně upozorňoval, že schvalování rozpočtu během 14 dní je pouhé odbytí celého problému. Vody ve sněmovně rozčeřila přestřelka mezi Andrejem Babišem z hnutí ANO a Miroslavem Kalouskem z TOP 09.

„Kolem Miroslava Kalouska šly všechny levárny za posledních 20 let a já ho považuji za hlavu organizovaného zločinu, škoda, že se nesnažil šetřit,“ řekl směrem ke Kalouskovi Andrej Babiš. Reakce bývalého ministra financí byla ve stejném duchu, když jej označil za kmotra. MF Dnes cituje Kalouska: „Ten pán evidentně neví, o čem mluví. Já nevím, kdo ho řídí. Pevně doufám, že to není v Moskvě.“

Strany pravděpodobné vládní koalice stále jednají o programu i o obsazení rezortů a Miroslav Kalousek také reagoval na pravděpodobnou situaci, a to, že Babiš bude členem vlády. V souvislosti se jménem šéfa ANO se hovoří o postu vicepremiéra pro ekonomiku a zároveň o Ministerstvu financí. „Už nebude muset nikoho uplácet, bude sám sobě kmotrem,“ vystartoval Kalousek.

reklama

autor: dkr

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…