Černochová z ODS: Ať si takové věci Hrdlička vykládá kamarádům v restauraci

09.08.2013 19:00

ODS v podvečer vyloučila Tomáše Úlehlu, který potopil 101 většinu pravice spolu s Janem Floriánem. Ve straně skončil i ten. Spolu s nimi v řadách ODS nedobrovolně skončil také lobbista Tomáš Hrdlička. Starostka a poslankyně Jana Černochová (ODS) k tomu v pátečním interview ČT24 České televize poznamenala, že prvotní rozhodnutí by měla učinit místní organizace na Praze 10.

Černochová z ODS: Ať si takové věci Hrdlička vykládá kamarádům v restauraci
Foto: janacernochova.cz
Popisek: Jana Černochová z ODS

„Ve stanovách ODS stojí, že k vyloučení člena může dojít na základě usnesení místního sdružení," poznamenala Černochová. Místní buňka ale zřejmě odmítla tento problém řešit a podle Černochové je na místě uvažovat o odejmutí licence celé organizaci na Praze 10. „Ale pokud byl Tomáš Hrdlička skutečně vyloučen, tak si myslím, že k tomu není důvod. Proč teď trestat celou Prahu 10 za jednoho pana Hrdličku?“ podotkla poslankyně.

Problém vidí poslankyně především v tom, že pan Hrdlička používal do médií velmi silná slova a vyjadřoval se přitom jak na adresu představitelů ODS, tak na adresu politiků z jiných stran. "Ať si to říká mezi kamarády v restauraci, ale ne do médií," poznamenala Černochová. Silná slova přitom padla v rozhovoru právě pro ParlamentníListy.cz, kde Tomáš Hrdlička prohlásil, že předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg je debil a budoucí první dáma kandidátky ODS v předčasných volbách je hloupá.

Úřadující předseda ODS Martin Kuba k tomu na tiskové konferenci poznamenal, že Tomáš Hrdlička svým vystupováním poškozuje značku ODS, pročež bylo na místě vyloučit i jeho.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Volební plakáty v arabštině. V Německu. Útok a velký povyk

10:22 Volební plakáty v arabštině. V Německu. Útok a velký povyk

V německém Lipsku proběhnou v červnu vedle voleb do Evropského parlamentu také komunální volby. A CD…