Češi a očkování proti covid-19? Výsledky černé na bílém

11.12.2020 17:30

Podpora očkování proti nemoci covid-19 je v České republice nadpoloviční. Říká to průzkum, který si nechalo vypracovat Ministerstvo zdravotnictví. Velký zájem je prý i o antigenní testování.

Češi a očkování proti covid-19? Výsledky černé na bílém
Foto: pixabay.com
Popisek: Očkování - ilustrační foto

Anketa

Necháte se očkovat proti covidu-19?

27%
62%
hlasovalo: 34305 lidí

Více než polovina občanů České republiky podporuje plošné očkování proti nemoci covid-19. Je mezi nimi i pětina lidí, kteří se sami nechtějí nechat očkovat. Plošné testování má podporu asi u tří pětin populace, přičemž jsou mezi nimi opět i lidé, kteří se sami testovat neplánují. Vyplývá to z průzkumu, který si nechalo udělat Ministerstvo zdravotnictví.

Průzkum říká, že 45 % lidí odmítá očkování proti covidu, dvě pětiny lidí se chtějí nechat očkovat a asi 16 % zatím váhá. Mezi podporovateli očkování jsou nejčastěji lidé starší 60 let, obyvatelé velkých měst a také více muži než ženy. Dohromady ale 52 % odpovídajících podporuje plošné očkování. 

„V podstatě i ti, kteří očkování odmítají, si uvědomují, že má význam,“ uvedl k průzkumu ministr zdravotnictví Jan Blatný. Zájem o testování antigenními testy, které má pro veřejnost započít 18. prosince, v průzkumu potvrdilo 42 % lidí. Větší zájem je logicky ve věkové skupině nad 60 let, která je covidem hlavně postižena.

Průzkum provedla agentura STEM v časovém rozmezí od 30. listopadu do 3. prosince a zúčastnilo se 1004 dospělých respondentů.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: AZy

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…