Češi, buďte hrdí! EU zničí národ, pokácí kříže. Zničí vše, pod záminkou boje s Ruskem, napsal historik Vondruška. A přečetl si to Libor Rouček...

03.10.2017 6:31

Bývalý europoslanec Libor Rouček (ČSSD) se na svém facebookovém profilu opřel do historika Vlastimila Vondrušky. Reagoval tak na jeho text v pondělní MF Dnes.

Češi, buďte hrdí! EU zničí národ, pokácí kříže. Zničí vše, pod záminkou boje s Ruskem, napsal historik Vondruška. A přečetl si to Libor Rouček...
Foto: archiv L. Rouček
Popisek: Bývalý místopředseda Evropského parlamentu a europoslanec Libor Rouček

"Je až neskutečné jak někteří lidé (dnes například opět historik Vondruška) neustále opakují bludy, že nám EU bere národ, češství či vlastenectví a že se místo toho snaží vytvořit 'evropský národ'. Je to naprostý nesmysl," podotkl Rouček s tím, že Evropská unie je mimo jiné založena na principu "jednoty v různorodosti". 

"Národní, regionální, etnickou, náboženskou, jazykovou, kulturní a další různorodost a rozmanitost proto EU nejen, že nepotlačuje, ale všemožně, a to i finančně, podporuje," dodal Rouček. 

"Kdyby historik Vondruška vyprávěl své bludy v takovém Lucembursku, Irsku či Estonsku (abych jen namátkou jmenoval mnohem menší národy než jsou Češi), tak se mu vysmějí. U nás jej mnozí lidé neznalí faktů berou vážně," zakončil svůj příspěvek.

Vondruška ve svém komentáři v MF Dnes uvedl, že Evropská unie je novou formou nadnárodní centralizace. "Není postavena na přirozených, historicky daných poutech národů, které žijí na stejném kontinentu, národní ideu nahrazuje ideologií. Ideologie Unie má několik myšlenkových pilířů. Na prvním místě stojí 'evropanství', podivně pokroucená představa, že lidé budou šťastní, pokud budou na celém kontinentu jíst stejná jídla, číst stejné zprávy, poslouchat stejné vládce, řídit se stejnými zákony a všichni budou mít stejné mzdy. Na konci stojí až zrůdné plány, že odstraníme rozdíly mezi pohlavími a místo mužů a žen budeme mít občany," popsal Vondruška. 

Podle něj nejde v podstatě o nic jiného než o moderně koncipované křesťanské království Boží na zemi. "A ti, co je budou odmítat, budou jako kacíři vyobcováni a potrestáni," zmínil. 

Dalším pilířem ideologie Evropské unie jsou pak podle Vondrušky kroky k likvidaci všeho, co vyjadřuje rozdíly mezi národy. "Místo tradičních kultur nastoupí multikulturalismus. Prvním takovým projektem byl model starověkého Říma, který však byl liberálnější než Brusel. Tehdy platilo, že si lidé mohou ponechat své původní bohy, ale všude musí současně stát římské chrámy a lidé musí uctívat i římské bohy. Z diskusí stoupenců multikulturalismu však mám dojem, že si 'staré bohy' ponechat nesmíme (viz odstraňování křesťanských křížů), jediní správní jsou ti 'bruselští'," dodal Vondruška a zmínil i třetí pilíř. Tím je podle něj mocenská a politická likvidace suverenity jednotlivých zemí, které dosud stále více či méně odrážejí národní a národnostní strukturu tradiční Evropy.

"Od ekonomické kooperace, kterou představovalo Evropské hospodářské společenství, kráčíme k tvrdě centralizovanému evropskému superstátu, který pohltí všechny a všechno a jako vždy v dějinách zařídí, aby velcí vládli malým. Důvod se najde. Pro Řím to byla invaze germánských kmenů, pro křesťanský středověk boj s nevěřícími, pro proletáře boj s imperialisty, pro EU je to boj proti Rusku a zápas za solidaritu s migranty," zmínil.

Moderní evropské národy původně podle Vondrušky vstupovaly do bilaterálních a jiných svazků jako suverénní země. "Pak se však vlády ujali bruselští byrokrati a vrátili se ke středověké koncepci trojího lidu – zemské politické reprezentace zajišťují administrativu, lid pracuje a Brusel vládne. Ti lidé, kteří lpí na tradičním uspořádání, jsou prohlášeni za nacionalisty, xenofoby, zatuchlý hmyz a téměř za fašisty," sdělil Vondruška s tím, že vlastenectví není nic hanebného, jen je nutné rozlišovat mezi hrdým vlastenectvím a hloupým nenávistným nacionalismem. 

"Vlastenec nemá důvod jiné urážet, uráží jen ten, kdo je nesebevědomý a nemá být nač hrdý. Češi mají být na co hrdí! A mají tedy povinnost to chránit a ctít," uzavřel historik s tím, abychom bránili své zájmy a své tradice. Jde podle něj o zápas, který podstupovaly celé generace našich předků, abychom tu dnes byli my - a my ten zápas podstupujeme proto, aby i naši potomci hovořili česky a cítili se Čechy. 

Celý příspěvek Libora Roučka:
 
Je až neskutečné jak někteří lidé (dnes např. opět historik Vondruška) neustále opakují bludy, že nám EU bere národ, češství či vlastenectví a že se místo toho snaží vytvořit "evropský národ". Je to naprostý nesmysl. EU je mimo jiné založena na principu "jednoty v různorodosti". Národní, regionální, etnickou, náboženskou, jazykovou, kulturní a další různorodost a rozmanitost proto EU nejen že nepotlačuje, ale všemožně, a to i finančně, podporuje. Kdyby historik Vondruška vyprávěl své bludy v takovém Lucembursku, Irsku či Estonsku (abych jen namátkou jmenoval mnohem menší národy než jsou Češi), tak se mu vysmějí. U nás jej mnozí lidé neznalí faktů berou vážně.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Největší zločiny. Turek se u Xavera rozjel. Hlavně o tom, kdo ho bude podporovat

17:40 Největší zločiny. Turek se u Xavera rozjel. Hlavně o tom, kdo ho bude podporovat

Filip Turek je superlídrem koalice Přísahy a Motoristů do Evropského parlamentu, podnikatel a někdej…