Česká ekonomika? Lidé jsou skeptičtí, ukázal průzkum

25.03.2013 15:30

Agentura STEM ve svém průzkumu zjistila, že se Češi na vývoj tuzemské ekonomiky nedívají příliš pozitivně. Naopak – většina z nich pociťuje zhoršení celé situace.

Česká ekonomika? Lidé jsou skeptičtí, ukázal průzkum
Foto: Hans Štembera
Popisek: peníze, ilustrační foto

Více než dvě třetiny (71 %) lidí se domnívají, že stav české ekonomiky se za posledních 12 měsíců zhoršil, a skoro 60 procent předpokládá další pokles v příštím roce. Zhoršení finanční situace vlastní domácnosti za poslední rok konstatuje polovina lidí (naprostá většina zbylých uvedla, že se situace nezměnila).

Další propad čeká 43 procent lidí, zatímco zlepšení finanční situace domácnosti jen desetina. Podobně skepticky hodnotili Češi stav ekonomiky země a svého finančního zázemí již v letech 2009 a 2011.

Březnový průzkum ukázal, že mezi lidmi nadále výrazně převažuje negativní hodnocení uplynulého roku a skeptické předpovědi do roku následujícího, a to jak na vývoj našeho hospodářství, tak na finanční situaci vlastní domácnosti.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Trump: Nechám Ukrajinu Putinovi? Takto to je. A je to skvělé

8:21 Trump: Nechám Ukrajinu Putinovi? Takto to je. A je to skvělé

Donald Trump poskytl velmi obsáhlý rozhovor časopisu Time. I když značnou část zabraly polemiky s re…