Česká média jsou prý vůči Rusku třetí nejagresivnější na světě

13.03.2015 19:20

Tuzemská média jsou vůči Rusku třetí nejagresivnější na světě. Vyplývá to z analýzy ruského vládního Institutu pro strategická studia (RISS). Ten analyzuje, ve kterých zemích jsou média Moskvě nejméně nakloněná.

Česká média jsou prý vůči Rusku třetí nejagresivnější na světě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká televize, ilustrační foto

Používá k tomu takzvaný Index nepřátelství masových médií tvořený poměrem negativních zmínek o Rusku k těm neutrálním. Ze shrnující studie za loňský rok vyplývá, že jednoznačně nejhorší mediální obraz má Rusko v Německu a Spojených státech. A za nimi následuje Česko. Informoval o tom server E15.cz.

Cílem studie RISS je prý detailně mapovat postoje západních médií a upozornit na “předpojaté naladění západních médií vůči Rusku” i na státy, jejichž média ohrožují ruskou “informační bezpečnost”. Tak vysvětluje smysl studia sama RISS.

Podle autora konceptu Indexu nepřátelství Igora Nikolajčuka západní sdělovací prostředky v loňském roce začaly “šířit protiruskou propagandu jako nikdy předtím, a odstartovaly tak globální informační válku proti Rusku”.

Podle pracovníků RISS anglosaská a obecně západní média globálnímu informačnímu toku dominují. Rusko je tak prý zatlačeno do defenzivní pozice, ve které se snaží nabízet alternativní pohledy na světové dění, které jsou již z podstaty této snahy se západními médii v rozporu.

Celý text je ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…