Česká pozice gratuluje Hadamczikovi k medaili. Ale měl by odstoupit, dodává

21.05.2012 15:36

Trenér Alois Hadamczik dovedl české hokejisty na mistrovství světa ve Švédsku a Finsku k bronzové medaili. Za to si zaslouží uznání. Server Českápozice.cz ale připomíná jeho spojení s pozemkovým fondem, které doposud nedokázal uspokojivě vysvětlit. Prý by měl kvůli tomu odstoupit z pozice trenéra české hokejové reprezentace.

Česká pozice gratuluje Hadamczikovi k medaili. Ale měl by odstoupit, dodává
Foto: hns
Popisek: Alois Hadamczik, trenér národního hokejového výběru

Trenér Hadamczik je totiž napojený na Pozemkový fond České republiky, s jehož ředitelem Radimem Zikou (ODS) se zná z amatérského hokejového klubu Northern Stars.

V březnu totiž Hospodářské noviny upozornily, že úředníci Pozemkového fondu si minulý rok jeli zasportovat do Hadamczikova areálu v Kravařích. Hadamczik těmto úředníkům také pronajal dům v centru Ostravy. Ve fondu také ve formě externí spolupráci získala dobře placené zaměstnání Lucie Placzková, údajná přítelkyně Hadamczika. A také její matka.

Zná mě spousta lidí, to je přirozené. Vy se mi pletete do osobního života, odbyl trenér novináře

Hadamczik podezřelé okolnosti nevysvětlil, upozorňuje Českápozice.cz. Novináře zabývající se jeho kauzou nevybíravě odpálkoval: „Jsem státní trenér, že o hokej se zajímá celý český národ, z toho vyplývá, že mě zná spousta lidí i ti, kteří mají významné funkce. Je to přirozený jev. Vaše nepodložené podezřívání a články mou osobu hrubě urážejí a poškozují. Rovněž se mi pletete do osobního života, svými nepravdivými články na což nemáte právo.“

Server Českápozice.cz ocenil umístění českého hokejového týmu. Zároveň dodal: „Do budoucna by však bylo příjemné, kdyby na lavičce neseděl muž, jenž svým chováním připomíná arogantní politické matadory.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…