Češka, souzená v Pákistánu za pašování drog: Chtěla jsem tu studovat islám, přijala jsem jej za svůj

22.12.2018 14:39

Česká žena Tereza H., která byla s devíti kilogramy heroinu zadržená v lednu v Pákistánu, nyní vypověděla, že cílem její cesty do Pákistánu bylo studování islámu. Soud, který s Češkou začal v březnu, se pomalu blíží ke svému konci. Informace, které v sobotu oznámil pákistánský server Mera Mirpur, zveřejnila ČTK.

Češka, souzená v Pákistánu za pašování drog: Chtěla jsem tu studovat islám, přijala jsem jej za svůj
Foto: wikipedia
Popisek: Pákistánská vlajka

Jednadvacetiletá modelka byla na letišti v Pákistánu zadržena poté, co prošla dvěma kontrolami, při nichž se pokusila propašovat devět kilogramů heroinu ve svém zavazadle do Spojených arabských emirátů, informoval server Mera Mirpur.

I když se původně přiznala k tomu, že plánovala heroin propašovat do SAE, sděluje teď něco jiného, píše server. Podle její výpovědi prý přijela za účelem studia náboženství. Nejenže se prý poučila o pákistánské kultuře, ale přijala ji také za svou. Obléká se prý do místního tradičního oděvu a zahaluje se.

Výpovědi od začátku zadržená ale již několikrát změnila. V minulosti například tvrdila, že drogy nepašovala a že byla zadržena bezdůvodně. S Češkou je také obviněn ještě jeden muž, který není z České republiky.

Podle prohlášení jejich advokátů je případ smyšlený. Podle listopadové zprávy serveru Times of Islamabad by soudní řízení mělo pravděpodobně do měsíce skončit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…