Česká společnost bude vozit vojáky ze Skandinávie na zahraniční mise

10.04.2012 7:26

Česká letecká společnost Travel Service získala lukrativní zakázku vypsanou Organizací spojených národů. Letouny firmy budou vozit švédské, dánské a norské vojáky na zahraniční mise, hlavně do Afghánistánu, píše úterní deník E15. Smlouva platí zatím na dva roky.

Česká společnost bude vozit vojáky ze Skandinávie na zahraniční mise
Foto: ParlamentníListy.cz
Popisek: Vojenský speciál na afghánském letišti

Jde o takzvaný ACMI pronájem, kdy firma posílá své stroje do zahraničí i s posádkou a zajišťuje rovněž údržbu. Podle listu se Travel Servisu na tomto poli dlouhodobě daří, například tuto zimu zamířilo osm českých strojů na službu do Kanady. Nyní se firmě rýsuje pronájem i na Marshallových ostrovech v Tichomoří, dodává E15.

Travel service působí na trhu od roku 1997 a specializuje se převážně na charterové lety. Je lídrem na charterovém trhu i na Slovensku a v Maďarsku, významný podíl má také v Polsku, kde nově otevřela dceřinou společnost. Informuje ČTK.

Travel Service možná zamíří také do Španělska

Podle spolumajitele Travel Servisu Jiřího Šimáně zvažuje firma také Španělsko, konkrétně Baleárské nebo Kanárské ostrovy. "Chtěli bychom tam bázovat letadla. Zřejmě od začátku příštího roku, definitivní rozhodnutí padne ve druhé polovině roku," řekl Šimáně.

Skupině Travel Service podle deníku klesl za loňský rok zisk na zhruba 40 milionů korun z 95 milionů korun v roce 2010. Letadla Travel Service přistávají na více než 250 letištích čtyř kontinentů.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…