Česká televize shání na natáčení děti. Ale nesmí být bílé, jen menšiny. Dozvěděl se to Tomio Okamura a spustil

10.04.2017 17:08

Inzerát České televize, jež hledá pro natáčení pořadu Čtení do ouška etnika pro kanál Déčko malé vietnamské, černošské a arabské děti, rozčílil předsedu hnutí Svoboda a přímá demokracie Tomia Okamuru.

Česká televize shání na natáčení děti. Ale nesmí být bílé, jen menšiny. Dozvěděl se to Tomio Okamura a spustil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Česká televize v inzerátu shání děti ve věku čtyř až sedmi let z Prahy a blízkého okolí. Ne však ledajaké- požadavek na komparsisty je vypsán podle rasových kritérií. Děti by měly být, vietnamské, černošské, nebo arabské. „Děti by měly rozumět česky a měly by být schopny říct jednoduchou větu ze scénáře – česky,“ píše se v inzerátu. Podle Okamury tak veřejnoprávní televize předvádí nově rasismus a xenofobii vůči českým dětem.

„Nerozumím tomu, proč v ČT vytvářejí pořady o čtení určené nikoliv také pro české děti, ale jen pro vybrané etnické skupiny – není to diskriminace? Za mě a za naše hnutí SPD říkám zcela jasně, že odmítáme jakýkoliv rasismus a xenofobii, i ten naruby, chceme stejná práva a povinnosti pro všechny občany ČR nehledě na barvu pleti a žádáme, aby bylo vysílání vždy vyvážené. Problematika čtení se týká všech dětí,“ rozčílil se Okamura.

Následně vzpomněl na dětské pořady České televize, kterými podle jeho slov byly vymývány mozky našim dětem. „Například loňská Sněhurka s Miroslavem Donutilem, kde na začátku pohádky Miroslav Donutil vypráví, že Sněhurka měla ‚jednu velkou vadu, totiž bílou pleť jako mléko‘, a na konci si Sněhurka vezme ‚černočerného černocha, díky čemuž spolu mají světle hnědé děti, které se už nepotřebují skrývat pod slunečníky jako bílá Sněhurka, které vždy naskákaly pihy‘,“ zmínil a dodal, že v případě, že by někdo řekl něco podobného naopak, nastal by humbuk „ochránců práv“, policie, státních zástupců, novinářů, politiků a různých pseudoaktivistů.

Vzpomněl také na další loňský dětský pořad ČT s názvem Planeta Yo. „Moderátoři na základě scénáře připraveného ČT otevřeně propagovali přijímání migrantů. Takový pořad považuji za vysloveně nebezpečný,“ poukázal.

Závěrem pak dodal, že ČT podle jeho názoru potřebuje velkou reformu. „Je to drahá, nefunkční a zpolitizovaná televize, která se zcela vymkla veřejné kontrole, slouží zájmům úzké skupiny lidí a neslouží zájmům svých koncesionářů, tedy občanů. Navrhujeme přímou volbu a odvolatelnost ředitele ČT, aby byl ředitel odpovědný přímo občanům, a uzákonění kontroly hospodaření ČT Nejvyšším kontrolním úřadem (NKÚ). A prosím vás o podporu v říjnových parlamentních volbách,“ uzavřel.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Celý příspěvek Tomio Okamury: 

Česká televize předvádí nově rasismus a xenofobii vůči českým dětem – podívejte se na inzerát České televize, ve kterém nechtějí, aby v dětském pořadu ČT o čtení vystupovali české děti: „Krásný den, pro natáčení pořadu pro Déčko ČTENÍ DO OUŠKA ETNIKA hledáme malé děti vietnamské, černošské a arabské nebo podobně tmavé (španělské) z Prahy a blízkého okolí. Věk – 4-7 let. Děti by měly reagovat (rozumět česky) a měly by být schopny říct jednoduchou větu ze scénáře - česky. Zájemci pište na mail dagmar.csorgo@ceskatelevize.cz a zašlete aktuální fotografii svého potomka a kontakt na Vás. Casting bude probíhat v příštím týdnu a vybraným se ozvu. Heslo ČTENÍ DO OUŠKA ETNIKA ! Díky moc Dáša Csorgo"
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1322998464449915&id=426035147479589

Nerozumím tomu, proč v ČT vytváří pořady o čtení určené nikoliv také pro české děti, ale jen pro vybrané etnické skupiny - není to diskriminace? Za mě a za naše hnutí SPD říkám zcela jasně, že odmítáme jakýkoliv rasismus a xenofobii, i ten naruby, chceme stejná práva a povinnosti pro všechny občany ČR nehledě na barvu pleti a žádáme, aby bylo vysílání vždy vyvážené. Problematika čtení se týká všech dětí. Co si o tom myslíte Vy? Napište mi do komentářů.

A vzpomeňte si na dětské pořady ČT, kterými „vymývá mozky“ našim dětem, například loňská Sněhurka s Miroslavem Donutilem, kde na začátku pohádky Miroslav Donutil vypráví, že Sněhurka měla "jednu velkou vadu, totiž bílou pleť jako mléko" a na konci si Sněhurka vezme "černočerného černocha, díky čemuž spolu mají světle hnědé děti, které se už nepotřebují skrývat pod slunečníky jako bílá Sněhurka, které vždy naskákaly pihy“. Představte si, že by někdo řekl něco podobného naopak, to by byl humbuk „ochránců práv“, policie, státních zástupců, novinářů, politiků a různých pseudoaktivistů!

Vzpomeňte si také na další loňský dětský pořad ČT s názvem Planeta Yo, kde moderátoři na základě scénáře připraveného ČT otevřeně propagovali přijímání migrantů. Takový pořad považuji za vysloveně nebezpečný.

Já říkám otevřeně – ČT zasluhuje velkou reformu, je to drahá, nefunkční a zpolitizovaná televize, která se zcela vymkla veřejné kontrole, slouží zájmům úzké skupiny lidí a neslouží zájmům svých koncesionářů, tedy občanů. Navrhujeme přímou volbu a odvolatelnost ředitele ČT, aby byl ředitel odpovědný přímo občnům, a uzákonění kontroly hospodaření ČT Nejvyšším kontrolním úřadem (NKÚ). A prosím Vás o podporu v říjnových parlamentních volbách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…