Průzkum porovnával ty samé výrobky na pultech v západní Evropě a v Česku. „Ukázalo se, že u 53 procent výrobků dopadl test remízou, a 24 procent ochutnaných výrobků nakoupených v Česku se ukázalo jako lepších, než ty pořízených v cizině,“ uvedl Šulcerová. „Podle mého názoru je kvalita potravin prodávaných v Česku na dobré úrovni. Samozřejmě, v řadě případů kvalita neodpovídá ceně a obráceně.“
„Všechny zvolené výrobky musely být dostupné v Česku, v Belgii a ve Francii,“ popsala Šulcerová kritéria výběru potravin. „Testování se nezaměřovalo na nějakou konkrétní oblast, snažili jsme se udělat nějaký základní průřez běžným nákupním košíkem.“

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: aš