České školství indoktrinuje dětem levičáctví, tvrdil ekonomický expert ODS. Zde je pobavená reakce profesora Kellera

01.11.2014 13:31

Europoslanec Jan Keller zvolený do zastupitelského sboru EU za ČSSD se vysmál ekonomickému expertovi ODS Janu Skopečkovi. Ve vyjádření pro První zprávy.cz podrobil kritice tezi, že jsou na českých školách studenti podrobováni levicové indoktrinaci. Skopeček se dokonce ptá, zda s tím pravice ještě dokáže něco udělat. A Keller kontruje.

České školství indoktrinuje dětem levičáctví, tvrdil ekonomický expert ODS. Zde je pobavená reakce profesora Kellera
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Keller

„Porovnáme-li tvrzení o levicové indoktrinaci našeho školství s empirickými daty, neubráníme se dojetí. Faktem totiž je, že naši studenti volí výrazně pravicově. Dosvědčují to volby nanečisto pečlivě pořádané a vyhodnocované již řadu let,“ připomíná Keller. Pravicově prý volí i většina učitelů ve větších a středních městech.

Kde tedy pan Skopeček vzal své tvrzení o levicovosti českého školství? Keller nabízí dvě teorie. Učitelé a studenti na školách vystupují levicově, ale doma v soukromí potají drží palce Klausovi a v tajných volbách hlasují pro pravici. Druhou možností podle profesora Kellera je, že toho Skopeček o českém školství mnoho neví a je předpojatý.

Připomeňme, že spor o levicovost či pravicovost českého školství měl svůj počátek v navržení exprezidenta Václava Klause do čela Národní rady pro vzdělávání. Proti tomuto záměru se u části veřejnosti zvedl takový odpor, že ministr školství Marcel Chládek (ČSSD) od tohoto záměru ustoupil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…