Česko by mohlo dohánět Západ rychleji, věří expert. Toto prý musíme udělat

17.09.2014 22:47

V loňském roce si Česko polepšilo v mezinárodním žebříčku konkurenceschopnosti. Letos ale opět o něco pokleslo. Ředitel World Economic Forum pro Evropu Nicholas Davis ve středečních Událostech, komentářích České televize vysvětloval, co musí naše země udělat, chce-li dohnat západní státy rychleji. Potenciál na to prý máme.

Česko by mohlo dohánět Západ rychleji, věří expert. Toto prý musíme udělat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Davis se vyjadřoval ke konkurenceschopnosti, neboť se ve čtvrtek zúčastní konference na toto téma. Prý je potřeba, aby lépe fungovala vláda v součinnosti se soukromým sektorem. „Znamená to, aby se celá společnost dokázala shodnout,“ podotkl Davis. To podle jeho názoru vůbec není jednoduchý úkol. Stejně tak je třeba efektivněji bojovat např. s korupcí.

Pravdou ale také je, že si Česko nestojí špatně, protože v loňském roce pokročila o několik příček nahoru. „Zasloužili byste si, abyste rychleji doháněli Západ, ale tady nestačí zaměřovat se jen na inovace, musíte se zaměřit i na infrastrukturu a inovace,“ podotkl Davis. Nejde jen o samotné zákony, ale také o jejich uvádění do praxe. A tady je problém,“ podotkl expert.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…