Česko do Bruselu odeslalo dokument nutný pro čerpání peněz z EU

18.04.2014 11:01

Česko do Bruselu odeslalo finální verzi Dohody o partnerství. Dokument určuje, jakým způsobem bude ČR čerpat peníze z evropských fondů v novém programovém období 2014-2020. V těchto letech může ČR získat až 594 miliard korun.

Česko do Bruselu odeslalo dokument nutný pro čerpání peněz z EU
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka EU

„Připravili jsme kvalitní strategii pro čerpání Evropských strukturálních a investičních fondů na příštích deset let. Teď je na Evropské komisi, jak ji posoudí a zda jsme splnili všechny podmínky, které jsou s dohodou spojeny," poznamenal první náměstek ministryně pro místní rozvoj pro Národní orgán pro koordinaci Daniel Braun.

Evropská komise podle Brauna opakovaně kladně oceňovala přístup české strany k přípravám nového programového období. „Během neformálního vyjednávání se díky profesionální práci českých úřadů a dobré spolupráci s Evropskou komisí podařilo redukovat otevřené body na minimum," podotkl náměstek Braun.

Evropská komise má nyní tři měsíce na posouzení a na schválení dohody. V případě, že nebudou vzneseny žádné připomínky, očekává se její schválení na přelomu letošního léta a podzimu.

Evropská legislativa stanoví, že Dohodu o partnerství musí Česká republika stejně jako ostatní členské státy EU předložit do 22. dubna 2014. Nejpozději tři měsíce po zaslání dokumentu musí EK obdržet také návrhy všech programů spolufinancovaných z evropských fondů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

20:21 George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

Americký prezident Joe Biden se potýká při řešení situace na prestižních univerzitách, obsazených pr…