Česko může přijít o miliony od EU. Dobeše varuje už i eurokomisař

10.02.2012 12:34

Eurokomisař László Andor varoval ministra školství Josef Dobeše, že Česko by opravdu mohlo přijít o peníze z fondů Evropské unie. Konkrétně by šlo o desítky milionů, upozornila Česká televize. Andor je komisař pro zaměstnanost, sociální věci a začlenění v Evropské komisi od roku 2010.

Česko může přijít o miliony od EU. Dobeše varuje už i eurokomisař
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ex-ministr školství Josef Dobeš

Situace je prý vážná, jak upozornil László Andor. Nejvíce podle něj Evropské komisi vadí, jak jsou projekty z ministerstva školství způsobilé. Tím měl na mysli, zdali jsou prostředky z evropských fondů používány tak, jak by měly být. "To je zásadní otázka," vytknul Josefu Dobešovi Andor.

"Zjistili jsme vážná pochybení," odpověděl na otázku, zda to tedy znamená, že české projekty jsou špatně připravené. "Může to dosáhnout výše desítek milionů (eur), pokud ne víc," uvedl. V přepočtu to tedy můžou být stamiliony, až dokonce miliardy korun.

"Ministr se mnou souhlasil, že situace je vážná," okomentoval Andor Dobešův postoj. Podle komisaře a maďarského ekonoma je ale situace ještě řešitelná. Česká vláda akorát musí rázně zakročit. Evropská komise navíc České republice nabídla spolupráci, aby se společně vyhnuly ztrátám prostředků z fondů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…